Mircea Platon, invitatul săptămânii la "Ce se întâmplă", cu Răzvan Dumitrescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Răzvan Dumitrescu
Răzvan Dumitrescu
Scriitorul Mircea Platon vine joi la DC NEWS TV, în emisiunea "Ce se întâmplă", moderată de Răzvan Dumitrescu.

"JOI, ora 12:00, LIVE la DCNews şi DCNews TV, o discuţie cu MIRCEA PLATON, redactor-şef la Convorbiri Literare şi doctor în Istorie la Ohio State University.

Despre vremurile în care trăim, cultul COVID-19, dar mai ales despre “Deşcolarizarea României”, cartea radiografie a ceea ce a fost şi a devenit învăţământul de la noi.

O discuţie cu argumente şi exemple despre “România între defrişarea munţilor şi defrişarea minţilor”, dar şi despre “scopurile, cârtiţele şi arhitecţii reformei învăţământului românesc”. Nu în ultimul rând despre experimentele şi ingineriile sociale care se desfăşoară acum, scopul acestora şi dirijorii din umbră!", a scris Răzvan Dumitrescu pe Facebook. 

Emisiunea va fi transmisă JOI, 10 iunie 2021, de la ora 12:00, pe DC NEWS, DC NEWS TV, dar şi pe paginile de Facebook şi Youtube ale celor două site-uri. 

Cine este Mircea Platon 

Mircea Platon s-a născut la 23 iunie 1974, la Iași, fiind redactor-șef al revistei „Convorbiri literare” (primul număr a apărut la 1 Martie 1867, fondator Titu Maiorescu). Din anul 2012 este doctor în istorie, The Ohio State University at Columbus, Ohio, SUA.

În anul 2017, la Editura Contemporanul din București, i-a apărut lucrarea – „Elitele și conștiința națională. De la naționalitatea genetică la personalitatea națională: Despre rolul elitelor în articularea conștiinței naționale”.

Volumul de 400 de pagini al intelectualului ieșean face trimitere la perioadele de cruntă încercare din viața poporului român, ghidat de rădăcinile adânci ale strămoșilor, găsind tot timpul calea de ieșire, de cele mai multe ori, chiar cu puterea „gândului”, scrie bjiasi.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel