Mircia Chelaru, deputat în grupul AUR, s-a despărţit de PNR, partidul Dianei Şoşoacă şi a lui Ninel Peia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook PNR
Facebook PNR
Deputatul Mircia Chelaru, din grupul parlamentar al AUR, nu mai este membru în Partidul Neamul Românesc, condus de Ninel Peia şi din care face parte şi senatoarea Diana Şoşoacă. 

"PARTIDUL NEAMUL ROMÂNESC face următoarele precizări cu privire la calitatea de fost membru fondator și prim-vicepreședinte al partidului a domnului General(r) Mircia Chelaru, actualmente membru și deputat AUR.

Vă comunicăm faptul că domnul  General(r) Mircia Chelaru nu mai este membru al Partidului Neamul Românesc. Odată cu declaraţia pe proprie răspundere că este membru AUR, depusă la BEJ, pentru a candida la demnitatea de deputat în circumscripția electorală Argeș, Generalul Mircia Chelaru a devenit membru AUR, pe data de 21 octombrie 2020.    

În urma numeroaselor discuții între conducerea Partidului Neamul Românesc și domnul General(r) Mircia Chelaru, privind revenirea acestuia în Partid, pentru continuarea politicilor statutare și doctrinare ale partidului, acesta a refuzat după câștigarea mandatului de deputat, motivând că desfășurarea activităților și urmărirea obiectivelor personale în cadrul grupului parlamentar AUR sunt mai importante decât activarea politică în Partidul Neamul Românesc", a transmis PNR printr-un comunicat de presă semnat de Ninel Peia, preşedintele partidului.

Cine nu poate face parte din PNR

 
"În conformitate cu statutul Partidului Neamul Românesc:

Art.5. alin. (1) Sunt membri ai  PARTIDULUI  NEAMUL ROMÂNESC (N.R.)

a) membri fondatori;

b) membri activi;

c) membri de onoare;

Art.7. Nu pot fi membri ai partidului:

d) persoanele care fac parte din alte partide sau asociaţii politice din ţară şi din străinătate;

Art.11. PIERDEREA CALITĂŢII DE MEMBRU, alin. (1) Pierderea calităţii de membru al PARTIDULUI  NEAMUL ROMÂNESC (N.R.) se face prin deces, demisie, aderare la o altă formaţiune politică, excludere, interzicerea exercitării drepturilor politice şi cetăţeneşti sau pierderea cetăţeniei române.

În conformitate cu LEGEA nr. 14 din 9 ianuarie 2003 (republicată) a partidelor politice:

Articolul 8 alin (1) Un cetățean român nu poate face parte în același timp din două sau mai multe partide politice.

Îi mulțumim pentru toată activitatea depusă în partid și îi urăm mult succes în îndeplinirea obiectivelor personale în interesul țării și a poporului român, în calitate de membru și deputat AUR în Parlamentul României", a mai transmis PNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel