Mireille Rădoi: Instituțiile culturale trebuie să-și dea mâna, nu să se așeze într-o competiție nefirească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Mai mulți manageri de instituții culturale ar trebui să-și dea mâna, subliniază Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

Cu ocazia unui interviu acordat în exclusivitate pentru DC News TV, Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I a declarat că în domeniul culturii o bună soluție pentru rezolvarea problemelor ar fi o promovare reciprocă.

Mireille Rădoi a mai spus că pentru BCU Carol I Noaptea Muzeelor este un bun prilej „să pună reflectorul și pe alte instituții” și a oferit în acest sens exemplu instituției pe care o conduce, care a invitat Biserica Ortodoxă Română și Ministerul Apărării Naționale, respectiv corul Tronos și Fanfara cu muzică reprezentativă a Armatei: „acest lucru trebuie făcut de către instituții și nu să se așeze într-o competiție nefirească, mai ales instituțiile culturale, care nu suntem în cele mai fericite timpuri din punctul acesta de vedere, cu bani sau fără bani să-ți bați un pic capul, să te străduiești.”

Reamintim că sâmbătă, 12 iunie, pe Calea Victoriei, nr 88, în intervalul orar 18-1.00, Biblioteca Centrală Carol I își așteaptă vizitatorii cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor. Vor avea loc mai multe de evenimente, atât afară, lângă statuia Regelui Carol I, cât și în interior, cei interesați putând să se bucure de tururi ghidate în spațiile Bibliotecii.

VIDEO: 

Noaptea Muzeelor la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Noaptea Muzeelor în va aștepta pe vizitatori sâmbătă, 12 iunie, cu o surpriză, începând cu orele 18:00. 

”În cadrul expoziției noastre „Bucureștiul Interbelic: La Vie Parisienne” , vom expune în premieră revista „JE SAIS TOUT de BUCAREST” publicată în anul 1941, un adevărat #bijoudebibliothèque!Vă așteptăm pe 12 iunie dans „Le petit Paris à la Bibliothèque”!”, se arată într-o postare pe Facebook-ul instituției. 

”Am mers pe o reprezentare mai retro, a micului Paris, a perioadei interbelice. Este o expoziție dedicată. Ideea mi-a venit pentru că mi-am dat seama pentru că lumea nu prea mai știe de ce se spune ”micul Paris”, lumea nu mai știe ce este în spatele etichetei”, a mai declarat Mireille Rădoi, director BCU Carol I în exclusivitate la DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel