Urmărește emisiunea live
Mirela Iordan, CEO Pfizer, anunţ despre vaccinuri: Avem această obligaţie. Trebuie făcută o evaluare responsabilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mirela Iordan, CEO Pfizer a vorbit despre producţia şi livrarea de vaccinuri către populaţie şi despre problemele care apar în sistem. 

Mirela Iordan a atras atenţia asupra faptului că, pentru a se livra o cantitate suficientă de vaccinuri către populaţie, este nevoie ca şi autorităţile să contribuie, să asigure predictibilitatea şi previzionarea corectă a necesarului de la un anumit moment. 

"Ca şi producător de vaccinuri, Pfizer este recunoscut la nivel mondial că investeşte foarte mulţi bani, miliarde de dolari, în cercetare şi dezvoltare de vaccinuri, dar şi de antibiotice care pot răspunde şi salva vieţi atunci când sunt pacienţi grav afectaţi de bacterii rezistente.

Din perspectiva globală, în contextul acestei epidemii sau pandemii care poate să evolueze, ne aşteptăm şi avem obligaţia să putem livra stocuri suficiente pentru pieţele din lume, când vorbim de vaccinuri de prevenţie", a declarat Mirela Iordan în cadrul evenimentului "HEALTH ROMANIA – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?", organizat de DC MEDIA GROUP.

"Trebuie făcută o evaluare responsabilă"

"Pentru a putea avea această predictibilitate trebuie făcută o evaluare responsabilă, pe termen lung, în ceea ce priveşte nevoile reale ale pacienţilor pentru o prevenţie eficientă. Pentru producţia vaccinurilor ştim că e nevoie de o previzionare de cel puţin doi ani. Din cauza lipsei de predictibilitate şi a unei evaluări corecte a necesarului din România, se ajunge la situaţia de a nu putea livra pe piaţă cantităţi suficiente: aşa probabil se întâmplă cu lipsa de aprovizionare cu vaccin antigripal. Dacă ne aducem aminte, în lunile octombrie-noiembrie, când trebuia făcută vaccinarea, cantităţile erau insuficiente şi era foarte greu să găseşti în farmacie un vaccin", a subliniat Mirela Iordan.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel