Mișcare CONTROVERSATĂ în imobiliare. Verifică acest lucru înainte să-ți amanetezi 30 ani din viață
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Anumiți dezvoltatori din București nu dau dovadă de transparență atunci când construiesc un bloc. 

Mai mulți cumpărători de locuințe în ansamblu rezidențiale ne-au spus că nu li se permite accesul în bloc, pe șantier, pentru a vedea cum se construiește. După ce dau mii de euro avans pentru un apartament pentru care își amanetează 30 de ani din viață cu credite la bănci, ar fi normal să li se permită accesul în șantier. Ce-i drept... nu este obligatoriu, ci doar o chestiune de normalitate.

Unii dezvoltatori imobiliari sunt deschiși și permit acest lucru. Le permit viitorilor proprietari să efectueze vizite pe șantier, sub coordonarea unor responsabili ai companiei, parte din politica de transparență a dezvoltatorului. În acest mod, viitorul proprietar poate urmări etape ale construcției și se poate decide mai ușor asupra finisajelor interioare. Doar că nu se întâmplă așa la toate ansamblurile rezidențiale, motiv pentru care ar trebui să vă întrebați ce au de ascuns cei care vă cer zeci de mii de euro pentru un apartament de două camere, dar nu vă dau voie să vedeți cum arată pereții. Dar dezvoltatorii n-au nicio problemă atâta timp cât unii români cumpără fără probleme doar văzând doar o schiță, un desen pe o hârtie.

”Mi-am cumpărat un apartament într-un ansamblu rezidențial din Sectorul 3. Unde mi-am cumpărat eu, din ce am observat, este printre puținele, dacă nu singurul ansamblu rezidențial, unde nu ni se permite accesul. Nu putem viziona ce am cumpărat. Nu putem vedea ce finisaje ni se pun. Nu înțeleg de ce unii dezvoltatori imobiliari practică lipsa transparenței. Sunt alte locuri în care ți se dau cască și alte echipamente și poți intra liniștit în șantier cu o persoană de la vânzări. Așa că mare atenție... interesați-vă, înainte să dați un pumn de bani, dacă puteți vedea stadiile lucrărilor! Sunt de părere că doar cine are ceva de ascuns nu vrea să arate apartamentul pe care l-ai cumpărat. Am prieteni care au putut veni în șantier, la alte ansambluri rezidențiale, de două-trei pe lună, fără nicio problemă. Unii au putut veni chiar și cu un inginer constructor... Deci se poate dacă se vrea!”, ne-a relatat un cititor DC News pe adresa redacției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel