MISTER TOTAL: Unde a plecat regele Juan Carlos. Premierul Spaniei, primele declarații
Autor: Anca Murgoci pe 04 aug, 19:09 | Internațional

Foto: Agerpres

Controversă totală după plecarea regelui Juan Carlos!

Premierul spaniol, socialistul Pedro Sánchez, a declarat marţi că nu ştie unde se află fostul rege Juan Carlos, care a părăsit Spania în urma scandalurilor de corupţie, şi a apărat Casa Regală spaniolă, cerând ''să nu fie judecate instituţiile, ci persoanele'', informează agenţia EFE. Presa spaniolă a scris că Juan Carlos ar fi plecat din Spania duminică, înaintea anunţului oficial de luni al Casei Regale, Portugalia şi Republica Dominicană fiind posibile destinaţii evocate de mass-media.

Unde a plecat regele

 

''Nu am informaţia despre locul unde este'', a răspuns Pedro Sánchez unei întrebări ce i-a fost adresată la o conferinţă de presă. El a insistat asupra ''discreţiei'' şi ''confidenţialităţii'' colaborării sale cu actualul monarh, regele Felipe al VI-lea, şi a apreciat drept ''adecvat'' şi ''conform cu o democraţie viguroasă'' răspunsul Casei Regale spaniole în faţa situaţiei create de afacerile suspecte ale regelui Juan Carlos.

Potrivit postului public spaniol de televiziune RTVE, care citează surse din anturajul fostului monarh, acesta şi-ar fi exprimat dorinţa de a reveni curând în Spania, în timp ce publicaţia El Mundo scrie că surse ale sale au vorbit despre posibilitatea ca Juan Carlos să se întoarcă în ţară în septembrie, consemnează Reuters.

Casa Regală spaniolă a difuzat luni un comunicat în care a anunţat că regele emerit al Spaniei, Juan Carlos I, a comunicat fiului său, regele Felipe al VI-lea, cu privire la ''decizia chibzuită'' de a pleca să trăiască în afara Spaniei ca urmare a repercusiunilor publice ale ''unor evenimente trecute'' din viaţa sa privată, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri