Misterul untului care nu se poate întinde pe pâine. Care este cauza
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Misterul untului care nu se poate întinde pe pâine. Care este cauza  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Misterul untului care nu se poate întinde pe pâine. Care este cauza / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Tot mai multă lume vorbește despre faptul că untul se întinde din ce în ce mai greu pe pâine. 

Mai multe discuții privitoare la calitatea untului au început după ce o cunoscută autoare de cărți de bucate din Canada, Julie Van Rosendaal, a adresat o întrebare pe Twitter: „Ați observat că nu mai este moale la temperatura camerei?” Ulterior, sute de bucătari au venit cu mesaje similare.

De asemenea, Julie Van Rosendaal a sugerat că o cerere mai mare de unt în pandemie a dus la schimbări în hrana animalelor, deoarece fermierii au căutat să crească producția. Sectorul produselor lactate din țară își determină cotele de producție pe baza previziunilor cererii. Cu mai mulți canadieni care rămân acasă, cererea de unt a crescut cu peste 12% în 2020, potrivit Dairy Farmers of Canada.

Adăugarea suplimentelor energetice pe bază de ulei de palmier în hrana pentru vaci este o practică veche care crește producția de lapte a vacilor și crește conținutul de grăsime al laptelui. Începând cu vara trecută, sute de fermieri din Canada și-au intensificat utilizarea substanțelor din ulei de palmier, în încercarea de a spori aprovizionarea.

Totuși, Asociația Canadiană a Procesatorilor de Produse Lactate a declarat pentru Real Agriculture că nu au existat modificări în ceea ce privește producția de unt în sine și nici reglementările naționale privind ingredientele. S-au făcut puține cercetări cu privire la adevăratul impact al uleiului de palmier la lactate, dar experții agricoli spun că untul din vaci hrănite cu ulei de palmier are un punct de topire mai mare și, prin urmare, poate fi mai greu de adus la temperatura camerei. Dl Charlebois a spus că grăsimea de palmier este un ingredient legal în hrana pentru vaci, dar cercetările arată că uleiul de palmier poate crește riscul bolilor de inimă la oameni, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel