Miza pentru oprirea pandemiei prin vaccin e în mediul rural. Emil Boc: „Acolo preotul va avea rol decisiv”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Campania de vaccinare va fi un succes atunci când și populația din mediul rural se va vaccina, a spus Emil Boc. El a precizat că preoții vor avea un rol decisiv în mobilizarea oamenilor.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a spus că miza vaccinării anti-COVID va fi în mediul rural, deoarece jumătate din populația României trăiește acolo. Primarul a spus că preoții vor avea un rol decisiv în ceea ce privește informarea populației și îndemnarea acestora către imunizare.

Eu vă spun că miza va fi mediul rural. Până la urmă orașele vor veni pe linia aceasta a vaccinării, dar trebuie să ne gândim că jumătate din populația României trăiește în mediul rural. Acolo va fi importantă mobilizarea și implicarea tuturor actorilor cu rezonanță și influență la nivel regional, și aici preotul va rămâne cu un rol decisiv. Eu m-am bucurat și l-am felicitat pe mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț pentru atitudinea, în primul rând creștinească, și în al doilea rând corectă cu sistemul sanitar. Domnia sa a spus „Mă voi vaccina atunci când îmi vor spune medicii pentru că eu am trecut recent prin boală și acum nu este cazul, dar când îmi vor spune medicii mă voi vaccina. Îi îndemn pe credincioși ca fiecare să cugete și să facă după propria conștiință.” E o atitudine corectă care arată un grad de maturitate a Bisericii Ortodoxe care se pliază pe vremea în care trăim”, a spus Emil Boc, la un post de radio local, potrivit Monitorul de Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel