Miza scandalului pe bani din Primăria Capitalei: ONG-urile de casă, spune Chirieac: Toţi cei care ridică un verb împotriva lor sunt acoperiţi cu scuipat!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Analistul politic Bogdan Chirieaca realizat o analiză a situației din Primăria Capitalei, unde a izbcnit un adevărat scandal după ce consilierii USR PLUS au respins bugetul.

"Miza este reprezentată de banii mulţi şi simt că nu sunt pentru folosul bucureştenilor. Dacă până acum mai erau firme de casă, de ce vreţi dumneavoastră, acum cred că noua modalitate este ONG-ul de casă. O să vedem foarte multe ONG-uri băgate în zonele astea de administrare, de care teoretic trebuie să se ocupe statul. Vom vedea. Dacă la firmele private, însă, există un control inclusiv al societăţii civile - că aveai bilanţ, profit, toate sunt date publice - în cazul ONG-urilor, aceste lucruri nu sunt prevăzute de lege. Aşa a rămas legea în România. Sigur, ele sunt accesibile instituţiilor statului, dar nu sunt accesibile publicului larg", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Vezi și: Ghinea, atac la adresa lui Nicușor Dan: I-a plăcut întodeauna să stea în debara şi să dea sfaturi

Ce rol are Ghinea în scandalul pe buget din București

"Capitala are un buget măricel, între 4 şi 7 miliarde de lei. Este un buget dolofan, trebuie să recunoaştem. Un miliard şi ceva de euro pe an", a adăugat analistul politic. 

Întrebat ce legătură are Cristian Ghinea cu ce se întâmplă în Capitală, acesta nefiind în stare să vină cu ceva clar de la Bruxelles, acesta a spus:

"Domnul Ghinea este principalul promotor al introducerii ONG-urilor în aceste business-uri. De altfel, şi o parte importantă din fondurile europene vor fi derulate prin nişte ONG-uri. Să nu mă înțelegeți vreo clipă greşit. Organizaţia non-guvernamentală este absolut necesară pentru sănătatea unei democraţii. Nu prea înţeleg, însă, când ONG-urile devin de-a dreptul centre de profit, deşi ele sunt organizații non-profit. Atunci se ridică semne de întrebare. Mai ales în zona asta total netransparentă pe care o promovează domnul Ghinea.

Domnul Ghinea este ca domnul Vlad Voiculescu. El nu apare decât la masă pusă. În presa liberă, nu apare să îi pui întrebări care să îl deranjeze. Domnul Ghinea şade de-o parte. Aici, este un semn de întrebare. Până la urmă, oricum îl vor face (n.r. bugetul), că nu îl vor împiedica nici cei din PNL, UDMR nici atât, şi un timp de vreme au şi imunitate din partea DNA-ului. Eu nu am văzut şef de USR umflat de DNA, deocamdată".

"Toţi cei care ridică un verb împotriva lor sunt acoperiţi cu scuipat"

"Atitudinea lor, doctrina - dacă ar avea una - aceasta de excludere a celor care nu sunt de acord cu ei am mai întâlnit-o la marxiştii bătrâni. Se pare că virusul ăsta s-a dus şi în neo-marxism. Toţi cei care ridică un verb împotriva lor sunt imediat excluşi, sunt violentaţi pe reţelele sociale, acoperiţi cu scuipat. Este o reacţie de o violenţă pe care eu nu am mai întâlnit-o în spaţiul public. 

Dacă noi vorbim despre introducerea masivă a ONG-urilor în procesele statului, administrație - ok, este un punct de vedere - nu se discută. De altfel, şi domnul Nicușor Dan.... Am înţeles că sunt mai multe ONG-uri cu Delta Văcăreşti. Poate că vor face bine. Nu a zis nimeni că nu fac bine, dar hai să vedem ce înseamnă finanţarea lor. Nimeni nu aduce bani de acasă.", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel