Mladin, capul mafiei țigărilor, scăpat printre degete de autorități. Ioana Constantin: Complicitate criminală. Aduce prejudicii economice României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Ioana Constantin
Sursa foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin (PMP) a avut un comentariu critic la adresa autorităților după ce Tribunalul București a decis, astăzi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cosmin Mladin, acuzat că ar fi coordonat o rețea uriașă de contrabandă cu țigări, iar acesta este de negăsit.

"Grupările de crimă organizată continuă să umilească statul. Mladin, capul mafiei țigărilor, “a fost scăpat” de autorități, la fel cum au scăpat mulți alții. Complicitatea asta criminală aduce prejudicii economice României, umilește instituții și cetățeni, iar în multe cazuri, ucide și distruge destine. Rețelele de crimă organizată și-au împărțit țara și influența pe puncte vamale, terorizează comunități, mărșăluiesc nederanjate și într-o dulce complicitate cu oameni din poliție, justiție și politică. Destructurarea acestor grupări ține de demnitatea statului. Când începem să tratăm în mod real problema rețelelor de crimă organizată ca fiind de siguranță națională?", a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Astăzi, Tribunalul București a decis ca atât Cosmin Mladin, cât și 'locotenentul său', Daniel Copil, să fie arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați că ar fi coordonat o rețea uriașă de contrabandă cu țigări, atât în România, cât și în mai multe state din vestul Europei. Procurorii DIICOT au cerut măsura arestării preventive, iar Tribunalul București a admis solicitarea, ținând cont și de faptul că cei doi au fugit înainte de percheziții. Totuși, decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Mladin, de negăsit. A fost dat în urmărire națională

Cosmin Mladin a fost dat în urmărire național, fiind de negăsit la domiciliu și în alte locații.

'Posedă mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani', precizează Poliția Română.

În schimb, Daniel Copil a fost ridicat de polițiști din localitatea Pecica, județul Arad, a transmis România TV. El a fost oprit în trafic, pregătit de plecare. Copil va fi dus la Arestul Central.

Vineri, au ieșit liberi din instanță

Cosmin Mladin și Daniel Copil s-au prezentat vineri la Tribunalul București, unde au fost citați, după câteva zile în care au fost căutați de organele de poliție. Ulterior, cei doi au ieșit liberi din instanță. 157 de percheziții au fost efectuate în dosarul traficului de țigări și zeci de persoane au fost duse la audieri. În urma descinderilor, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale, scrie aradon.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel