Mobilitatea, factorul care va declanșa valul PATRU. Nelu Tătaru, anunț: Cel mai important indice care dă transmiterea comunitară
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a vorbit despre al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Nelu Tătaru a spus motivul care ar putea declanșa al patrulea val al pandemiei de COVID-19: în România și susține că în acest moment, suntem în vârful valului trei.

"În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze.

Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm.

Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…", a declarat Nelu Tătaru, pentru gandul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel