Mocănița din Apuseni a lovit două mașini. Localnicii, revoltați - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mocănița din Apuseni a lovit două mașini / Foto: Captură video RealitateaPlus
Mocănița din Apuseni a lovit două mașini / Foto: Captură video RealitateaPlus
Două mașini au fost lovite în plin de mocănița din Apuseni.

Două mașini au fost lovite în plin de mocănița din Apuseni, iar accidentul a dat naștere unei adevărate revolte în rândul localnicilor, scrie Realitatea.net. Cele două autoturisme avariate erau parcate aproape pe calea ferată. Incidentul a avut loc în cartierul romilor din Roșia Montană. 

Imediat după impact, zeci de oameni revoltați au ieșit în stradă. Localnicii spun că trenul trece prea aproape de casele lor și reprezintă un pericol pentru copiii care se joacă pe stradă. Dealtfel, oamenii au fost încă de la început împotriva reluării curselor cu mocănița și amenință cu proteste dacă circulația nu va fi oprită. 

Traseul mocăniței, blocat cu un bolovan de localnici

Traseul mocăniței de la Moldovița a fost blocat sâmbătă dimineață, 19 iunie, de mai mulți localnici care revendică o suprafață de 190 mp de teren, inclusiv pe o porțiune de câțiva metri pe care trec șinele.

Un bolovan de mari dimensiuni a fost amplasat peste șine, iar circulația micului tren a devenit imposibilă. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și jandarmerie care au încercat să rezolve problema, dar situația este una destul de delicată și asta pentru că nu este o chestiune de natură penală, ci una civilă, care se poate rezolva doar în instanță.

De la ce a pornit scandalul 

Toader Iliesi, primarul din Moldovița, a precizat că în cursul anului 2010 o persoană s-a intabulat pe acel teren în condiții destul de suspecte, iar nimeni nu a știut până acum despre acest lucru.

'Acel teren nu a fost niciodată al celor care au acum titluri de proprietate. Calea ferată există de 130 de ani, așa încât nu îmi dau seama cum s-au dat aceste titluri de proprietate. Eu nu înțeleg de ce au tăcut timp de mai bine de 10 ani, iar acum și-au adus aminte că sunt proprietari. Din ce știu eu, nemulțumirile au plecat de la faptul că persoanele care au acel teren aveau un chioșc unde oprea mocănița, iar acum aceasta nu mai oprește. Sper să se ajungă rapid la o înțelegere', a precizat Toader Iliesi.

În această perioadă, numărul turiștilor care ar fi dorit să facă o plimbare cu mocănița este destul de mare, iar în locul unei relaxări, oamenii au nimerit în mijlocul unui scandal tipic românesc, scrie Monitorul de Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel