Modul „Raze X”, dezactivat. Camera telefonului putea să vadă PRIN HAINE
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 19 mai 2020 / 13:34 | Tehnologie

OnePlus va dezactiva temporar un filtru pentru camera telefonului 8 Pro, după ce utilizatorii au descoperit că îl pot folosi pentru a privi prin plastic sau haine.

OnePlus va dezactiva temporar un filtru pentru camera telefonului 8 Pro, după ce utilizatorii au descoperit că îl pot folosi pentru a privi prin plastic sau haine, conform The Verge. Chiar dacă compania a explicat că filtrul „Photocrom" nu poate vedea prin materiale groase, OnePlus a prezentat scuzele pentru „problemele de intimitate cauzate utilizatorilor și altor internauți".

OnePlus 8 Pro a ajuns pe rafturile magazinelor în aprilie, însă, până săptămâna trecută, nimeni nu a fost interesat de ceea ce poate camera sa. Pe Twitter, Ben Geskin a demonstrat cum filtrul poate vedea prin carcasa de plastic a unui Apple TV, în timp ce Unbox Therapy a demonstrat că Photocrom poate dezvălui ce se ascunde după un tricou destul de subțire.

Cum funcționează „raxele X”

 

Filtrul funcționează prin capturarea luminii infraroșie care este de altfel invizibilă cu ochiul liber. Sunt mulți profesioniști care folosesc camere cu infraroșu, precum pompierii care au nevoie să vadă prin fum, însă acești senzori nu sunt de obicei prezenți pe dispozitive de consum precum telefoanele inteligente.

Când OnePlus 8 Pro a anunțat prima dată modul, Photocrom apărea să fie doar un filtru artistic. În timp ce plantele și copacii dau rezultate interesante când sunt fotografiate cu modul „raze X", cei mai mulți utilizatori nu ar avea o utilizare reală pentru acesta.

Te-ar putea interesa și ....
Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri