Urmărește emisiunea live
Moment CRITIC pentru cei care vor să-şi cumpere o locuinţă. Mircea Coşea: Acesta este sfatul meu
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Profesorul Mircea Coşea vine cu un sfat pentru cei care plănuiau să-şi cumpere o locuinţă anul acesta. 

Profesorul Mircea Coşea a vorbit, pentru cititorii DC News, despre evoluţia pieţei imobiliare, venind cu o recomandare pentru cei care plănuiesc să-şi cumpere o casă sau un apartament anul acesta.

- Domnule Mircea Coşea, ce sfat le daţi celor care plănuiau să-şi cumpere o locuinţă anul acesta?

- Deocamdată, ceea ce caracterizează economia României este impredictibilitatea. Nu se ştie ce se va întâmpla, nu se ştie ce măsuri se vor lua. Guvernul tot anunţă că va publica un program de relansare economică dar deocamdată nu e terminat. Deci această lipsă de predictibilitate mă determină să zic - dacă am dreptul să dau un sfat - să aştepte. E un moment în care trebuie să aşteptăm şi să nu luăm măsuri pripite pentru că nu se ştie ce urmează şi nici cum va evolua, în lunile următoare, cursul de schimb.

- Cum vedeţi faptul că sunt bănci care au decis să majoreze avansul minim pentru un credit ipotecar de la 15 la 35%?

- Nu e o măsură pe care o aprob, dar probabil că şi băncile îşi iau măsuri de siguranţă pe acest fond al impredictibilităţii. Ele nu ştiu cu ce clienţi au de-a face. Sunt clienţi care mâine-poimâine încep munca sau pot rămâne în şomaj până la anul. Deci e greu să aibă siguranţa raportului de rambursare şi probabil că de aceea şi-au luat o măsură de siguranţă care sigur că apasă din nou pe client, dar şi băncile sunt societăţi comerciale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel