Momentul CRITIC în relaţia fermieri - hipermarketuri. Florin Ciobanu: Nu mai era altă șansă!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Florin Ciobanu, de la Asociaţia Tinerilor Fermieri, a vorbit despre punctul critic în care fermierii au realizat că nu mai au altă şansă de a rezista pe piaţă decât prin asociere, prin reînfiinţarea cooperativelor. 

Într-un interviu acordat DC News TV, fermierul Florin Ciobanu a vorbit despre punctul critic care a făcut ca fermierii să realizeze că nu mai au acces pe piaţă aşa cum se întâmpla cu ani în urmă şi trebuie să facă ceva.

"În special în sectorul legumicol e o mre problemă cu vânzarea produselor. Din anii 2000, când piaţa a fost invadată de lanţurile de magazine, de supermarketuri, ele nu au venit doar cu rafturile. Aceste lanţuri au venit şi cu produsele altor fermieri din Europa sau din afara Europei. Şi au acaparat, încet-încet, piaţa. Foarte mulţi foşti clienţi ai producătorilor români se duc acum în supermarket şi îşi cumpără acolo tot ce au nevoie, inclusiv mâncarea.

Foarte greu a fost în anii 2007-2009 când am început să conştientizăm că trebuie să ne organizăm în cooperative. În 2007 am înfiinţat prima cooperativă în Olt şi mai nimeni nu ştia cum să ne ajute, cum să ne consilieze, cum să ne îndrume, de la Registrul Comerţului şi până la Ministerul Agriculturii, pentru că exista reticenţă în mentalitatea fermierilor", a explicat Florin Ciobanu, de la Asociaţia Tinerilor Fermieri.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel