Urmărește emisiunea live
Monicăi Anisie nu i-a venit să creadă. Cine a apărut la Ministerul Educației chiar în prima zi de școală / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Surpriză neplăcută pentru Monica Anisie, ministrul Educației, chiar în prima zi de școală a anului 2020.

Comunitatea Declic, alături de tinerii de la Consiliul Național al Elevilor(CNE), au protestat, luni, timp de 5 ore în fața Ministerului Educației, cu porci gonflabili zburători, pentru a atrage atenția asupra modului dezastruos în care autoritățile au gestionat achiziția de laptopuri și de tablete pentru elevi. 

„Până și porcii au zburat la ministerul Educației, iar elevii tot nu au primit tabletele promise”

Cu mesajul „până și porcii au zburat la ministerul Educației, iar elevii tot nu au primit tabletele promise”, Declic și elevii au participat la o discuție cu ministrul Educației, Monica Anisie. Din păcate, în loc să vină cu soluții pentru a îi sprijini pe elevi să aibă dreptul la educație, ministrul a pasat problema la alte instituții. 

2. -imagine fara descriere- (01-declic-porcii-zboara-14sept20_23692500.png)

„Ne întrebăm ce responsabilitate mai are ministrul Educației dacă acesta consideră că achiziția de tablete, pentru accesul elevilor la educație, nu este de competența sa. Să paseze problema în altă ogradă nu e nici pe departe soluția pe care elevii și profesorii o așteaptă, în contextul în care astăzi a început școala. Vom continua să punem presiune pe factorii de decizie pentru ca dreptul la educație al tuturor elevilor să fie respectat”, a declarat Ana Racheleanu, reprezentant Declic.

Tinerii de la CNE au protestat în schimburi în fața ministerului în semn de solidaritate față de colegii lor, pentru care școala a început fără tablete.  Ei au adus porci gonflabili zburători și pancarte cu mesaje precum: „Porcii zboară. Școala începe. Elevii tot nu au tablete” sau „Dreptul la educație nu e pomană”.

3. -imagine fara descriere- (02-declic-porcii-zboara-14sept20_65843400.png)

În prima zi de școală, porcii au zburat la Ministerul Educației, dar elevii tot nu au primit tabletele promise pentru desfășurarea orelor. Din cele 250.000 de tablete promise înainte de vacanță, s-au achiziționat doar 83.000.

„Astăzi, în loc să fim la școală, în bănci, am fost în fața Ministerului Educației, pentru a protesta în semn de solidaritate față de colegii noștri care nu au tablete cu acces la internet. Ministerul Educației și Cercetării ne oferă, în continuare, doar promisiuni. Când vor ajunge tabletele în scoli? Încă nu știm”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

4. -imagine fara descriere- (03-declic-porcii-zboara-14sept20_07056000.png)

La întâlnirea de la Ministerul Educației, reprezentanții Declic au înmânat cele 25.000 de semnături ale petiției „Țară, țară, vrem laptopuri pentru școala online!”

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, peste 790 000 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel