Morți de COVID-19 în Norvegia. Arafat: Trebuie să vedem dacă există legătură de cauzalitate
Autor: Ioan-Radu Gava pe 18 ian, 22:35 | Sanatate

Raed Arafat cazuri morti covid19 norvegia

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre cazurile de vârstnici din Norvegia care au decedat după ce li s-a administrat vaccinul COVID-19.

Raed Arafat a intervenit video la Digi24 și a vorbit despre cazurile de vârstnici care ar fi murit în Norvegia din cauza coronavirus (mai multe detalii AICI). Secretarul de stat a vorbit despre efectul de cauzalitate și despre efectuarea unor studii care să certifice aceste supoziții:

„Dacă vorbim de persoane cu boli terminale, după cum am înțeles, adică persoane a căror speranță de viață era scurtă, probabil că aceștia nu puteau să suporte vaccinul. Se poate impune, ca în anumite situații cu boli terminale, medicul să nu recomande vaccinul, dar asta nu poate fi folosit împotriva vaccinului și să spui că acesta ucide persoanele în vârstă.

Realitatea e că în Norvegia, unde speranța de viață e foarte mare și în centrele rezidențiale sunt oameni de peste 85-90 de ani și care sunt și cu probleme terminate, la unii oameni, după ce vaccinul le-a fost administrat, să le fie letal. Dar, acum trebuie să vină și să spună dacă există legătură directă de cauzalitate și acest lucru nu a fost stabilit și nu s-a zis. E doar corelarea momentului. Poate că persoana respectivă deceda și fără vaccin. Trebuie să vedem studiile care vor veni de la autoritățile norvegiene și dacă vor găsi o chestie de cauzalitate și ulterior să existe recomandări suplimentare. La acest moment, nu știu să fie vreo recomandare din partea Agenției Europene pentru Medicamente. Dacă vor descoperi că există limitări, vor veni cu precizări suplimentare în acest sens“, a conchis Raed Arafat.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri