Morți la Victor Babeș. Dr. Radu Țincu: Putem discuta despre o defecțiune pe sistemele de livrare, o eroare umană sau una de construcție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Medicul Radu Țincu, de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, a vorbit despre cauzele care ar putea sta la baza tragediei de la Spitalul „Victor Babeș”.

”Procedura standard este foarte clară la nivel internațional. Când aparatele au intrat în avarie, atunci există doar preluarea manuală a pacienților pe ventilație pe balon. Din păcate, acest lucru la pacienții COVID-19, care sunt pacienți cu insuficiență respiratorie severă, trecerea pe ventilație manuală s-a soldat cu victime omenești. Aparatele sunt inteligente și trebuie să protejeze pacientul când sesizează anomalii.

Trebuie să discutăm dacă aparatele de ventilație funcționau normal și cred că funcționau normal. Cred acest lucru pentru că toate cele 8 aparate din acel TIR au alarmat același lucru, aceeași deficiență. Și atunci sigur că ne îndreptăm atenția spre infrastructura tehnică, acele conducte care livrează oxigen la aparate. Cred că acolo trebuie verificat. Sunt mai multe ipoteze care pot sta la baza acestei creșteri a presiunii. Putem discuta de o defecțiune pe sistemele de livrare, putem discuta de o eroare umană sau de una de construcție. (…) Racordarea greșită e puțin probabilă, pentru că aceste aparate de ventilație au trei cuve. E vorba de oxigen, de aer și de aer comprimat. Fiecare tub este inscripționat. E aproape imposibil să fie racordat greșit. (...) Nu există personal suficient tehnic care să deservească aparatura de la terapie intensivă. Aparatura medicală are nevoie de mentenanță. Trebuie să identificăm cauzele care au stat la baza acestei tragedii.”, a declarat Radu Țincu la RealitateaPlus.

Reamintim că luni, trei pacienţi cu COVID-19 au murit la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeş", în urma unei defecţiuni la instalaţia de oxigen. Alți 5 pacienți au fost transferați la alte spitale. Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele și condițiile în care s-a produs tragedia.

VEZI ȘI: Ucraina are un TIR ATI ca cel de la Babeș. Au dat pe el 1 milion de euro și l-au folosit doar în poze. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel