Moțiune împotriva lui Vela. Corlăţean a pus PUNCTUL pe ''I''
Autor: Andrei Itu pe 26 mai, 17:22 | Personalități politice

Senatorul PSD Titus Corlăţean i-a reproşat marţi, în plenul Senatului, ministrului de Interne, Marcel Vela, 'proasta' pregătire prealabilă a măsurilor de combatere a crizei pandemice, afirmând că Guvernul şi preşedintele Klaus Iohannis ştiau de aceasta încă din luna decembrie a anului trecut. 

'Proastă pregătire prealabilă pentru pandemie, realizată de Guvernul PNL - încă din decembrie, cu atât mai mult în ianuarie, Guvernul Iohannis, Orban şi o serie de miniştri, nu toţi, au avut acces la informaţii certe şi clare cu privire la gravitatea pandemiei care va urma, informaţii care au fost transmise pe canalele Alianţei Nord-Atlantice. Aţi avut acces la astfel de informaţii din decembrie. În orice caz, preşedintele a avut acces. Să vorbim de sursele publice OMS, care ne-a spus din decembrie, v-a spus din ianuarie şi februarie (...).

Dumneavoastră toată perioada asta aţi stat cu obsesia alegerilor anticipate, pentru că eraţi obsedat de puterea coruptă în România. Ce aţi făcut pentru pregătirea pandemiei în decembrie?', a afirmat Corlăţean, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Vela.

El a adăugat că Guvernul liberal a adoptat bugetul prin angajarea răspunderii şi a tăiat 23% din bugetul Sănătăţii, deşi avea informaţia cu privire la gravitatea pandemiei provocate de noul coronavirus.

'Guvernul PNL a adoptat bugetul prin angajarea răspunderii, procedură nedemocratică, aţi tăiat 23% din bugetul Sănătăţii având informaţia cu privire la gravitatea fenomenului care va urma. Alegerile anticipate erau mai importante decât sănătatea populaţiei: proastă pregătire', a susţinut Corlăţean, conform Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri