Motivele pentru care tinerii eșuează la examenul auto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alina Panico
WhatsApp
Agenția de standarde pentru șoferi și vehicule a prezentat motivele pentru care tinerii nu reușesc, după primul test, să obțină permisul de conducere.

Cercetarea făcută de Hippo Leasing relatează motive clare pentru care, în special, tinerii eșuează la examenul auto. În topul listei sunt condițiile de siguranță, ceea ce provoacă lipsa de concentrare. În toată țara, pe baza acestui fapt, au fost emise 167.100 de defecțiuni grave sau periculoase.

Un alt motiv se referă la comportamentul și problemele care vin din partea intructorilor auto, urmat de atenția distributivă, care este cel de-al treilea motiv al eșecului, cu 139.883 de erori emise.

În al treilea rând, întoarcerea la dreapta în intersecții a fost o eroare notată de 77.590 de ori. Controlul direcției a dus la 73.715 defecțiuni pentru locul patru. Și răspunsurile la semafor au fost următoarele, cu 72.110 defecțiuni.

Incapacitatea tinerilor de a se deplasa, poziționarea drumului, parcarea inversă și răspunsurile la indicatoarele rutiere completează restul topului.

În mod șocant, 577 de erori în cazurile în care vederea era prea slabă pentru a conduce. Acest lucru a fost testat prin faptul că s-a cerut citească o placă numerică de la 20 de metri.

„La sfârșitul anului 2017, DVSA a introdus modificări la testul practic de conducere pentru a crește siguranța șoferilor și calitatea instruirii în lumina statisticii tulburătoare conform căreia coliziunile rutiere rămân cel mai mare criminal al tinerilor din Marea Britanie”, a declarat Tom Preston, MD de leasing hipopotamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel