Ministerul Sănătății, decizie privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente pentru pacienții cu Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ministerul Sănătății, decizie privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente pentru pacienții cu Covid-19. Foto Pexels
Ministerul Sănătății, decizie privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente pentru pacienții cu Covid-19. Foto Pexels
Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.Este vorba despre 2686 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent.

Medicamentul a ajuns în 45 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

INSP: În ultima săptămână, 37,1% din totalul cazurilor de COVID - în Bucureşti, Iaşi, Prahova, Ilfov şi Constanţa

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 11 - 17 octombrie, 37,1% din totalul cazurilor de COVID au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Prahova, Ilfov şi Constanţa.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere COVID, 72,3% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, 27,5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, precum şi în judeţele Prahova, Constanţa, Dolj şi Suceava. 92,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, precizează INSP.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, unul din 89 din totalul cazurilor de COVID a fost înregistrat la personal medical. 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbaţi. Conform INSP, 94% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

Incidenţa COVID în Bucureşti - 16,5 la mia de locuitori

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, joi, în Bucureşti, de 16,5 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică. 

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, joi, în Bucureşti, de 16,5 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică. În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 16,51. Acum o lună, pe 21 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era de 2,91 cazuri la mia de locuitori, conform DSP. Incidenţa COVID a trecut de 6 la mia de locuitori pe 29 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel