Munca de acasă, boală grea. De azi înainte, trebuie să renunți să mai lucrezi în pijamale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În ultimele luni, una dintre principalele probleme derivate din munca de acasă a fost identificată ca „sindromul burnoutului”, o boală recunoscută de OMS ca o tulburare emoțională legată de job care apare ca o consecință a unei situații de stres cronic, rezultatul incapacității de a se deconecta de la locul de muncă, care are un impact negativ asupra sănătății fizice și mentale a angajatului.

Dar nu este singura problemă, așa cum a explicat Marisa Navarro, medic și scriitor, care tocmai a publicat a treia carte, „Schimbări mici pentru schimbări mari”.

El explică: „trebuie să avem în vedere că, deși lucrăm de acasă, trebuie să știm cum să diferențiem timpul, mediul de lucru, statul cu familia și odihna. Și principala problemă pe care o au mulți oameni este lipsa de concentrare deoarece, în același moment, vor să își acopere responsabilitățile de muncă, cu cele de acasă sau de îngrijire a familiei, lucru care generează, fără îndoială, un mare stres", spune Navarro.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, medicul vine o serie de îndrumări care trebuie puse în practică, precum să ne îmbrăcăm ca și cum am merge la serviciu, chiar dacă camera în care lucrezi este la doar câțiva pași de dormitor, stabilirea unui program clar și planificarea zilei.

Navarro a subliniat că există o regulă de bază care este fundamentală: să te îmbraci ca și când te-ar vedea colegul de la muncă. Asta nu înseamnă că trebuie să îți pui costumul cel mai bun din dulap, dar să nu stai în pijamale. Aceasta este o greșeală frecventă pe care o fac mulți. Veți vedea că dacă veți renunța la pijamale, atunci când veți lucra, vă veți simți mai bine, scrie La information.

Deși pare lipsit de importanță, medicul insistă asupra faptului că a arăta bine este esențial pentru sănătatea noastră mentală. Acest lucru implică să ne simțim bine și, în consecință, vom lucra mai bine și cu mai multă dorință. Dacă nu acordăm atenție celor mai elementare lucruri, este imposibil să fim productivi.

„Dacă te uiți în oglindă și arăți mai degrabă somnoros decât pus pe treabă, vei ajunge să te simți inconfortabil, cu o dispoziție proastă și, în cele din urmă, va avea consecințe chiar și asupra stimei de sine”, a mai zis medicul. În acest fel, avertizează el, este imposibil să faci față provocărilor și dificultăților care apar la locul de muncă. „Îmbrăcarea profesională te pune într-o altă stare de spirit, te ajută să te concentrezi mai bine”, a mai zis Marisa Navarro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel