Murim de foame? Adrian Rădulescu: Vom avea O CRIZĂ. ”Nu mai intri la mine în casă, mai bine să mori tu, eu stau cuminte la mine acasă”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a vorbit despre impactul pe care l-a avut seceta în agricultură anul acesta şi a numit lipsa ploilor ”o pandemie a culturilor”. 

”A fost pandemia culturilor. Din păcate, am traversat un episod cu o perioadă foarte lungă de secetă. Au fost afectate peste 1,2 milioane de hectare în diferite zone geografice ale ţării. Dar nu s-a pus în pericol ceea ce numim noi siguranţa alimentară. I-am auzit pe unii 'dom'le, murim de foame'. Nici pe departe! La nivel global, în anul acesta, conform specialiştilor de la ministerul Agriculturii din SUA, grâul va fi cu peste 5 milioane de tone mai mult ca anul trecut. Nu va fi o criză din punctul ăsta de vedere. Vom avea, însă, o criză economică şi o criză în ceea ce priveşte imposibilitatea oamenilor de a cumpăra produsul, nu de a-l găsi. Sper să fim inteligenţi cu toţii, întreaga omenire, şi probabil că acum se va dovedi ce înseamnă globalizarea şi ideea că ţările chiar ar trebui să se ajute. Ce s-a întâmplat cu COVID-ul în Europa chiar m-a întristat, pentru că fiecare s-a închis la el în casă şi a zis 'nu mai intri la mine în casă, mai bine să mori tu, eu stau cuminte la mine acasă`”, a declarat Adrian Rădulescu, în exclusivitate pentru DCNEWS. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel