Musaca de post. Rețeta delicioasă. Bonus: Un desert savuros
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă ții post astăzi, ți-am pregătit două preparate delicioase. Poți încerca o rețetă de musaca și, bonus, avem un desert delicios pentru tine. 

Ingrediente

700 g  cartofi
500 g ciuperci congelate
2 cepe
1 morcov
4 linguri ulei de măsline
250 g roşii tăiate în suc de roşii
200 ml smântâna de soia
20 g margarină
1 ceaşca suc roşii
sare şi piper după gust
pătrunjel verde

Vezi și: Prăjitură de post cu mere. Cea mai bună rețetă

Cum faci cea mai bună socată cu lămâie. Rețeta de sezon

Cum se prepară musacaua de post

Cartofii se spală şi se pun la fiert. Ceapa şi morcovul se curăță, se taie mărunt sau julienne şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă apoi ciupercile spălate, curăţate şi tăiate în bucăţi şi se pun peste legume. Ciupercile își vor lăsa apa din ele, aşa că lăsăm totul să fiarbă până scade zeama, potrivit pofta-buna.com.

După ce scade apa, se adaugă apoi roşiile tăiate în suc de roşii, verdeaţa tăiată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. După 4- 5 minute, se adaugă 100 ml smântână de soia, se amestecă şi se lasă până sosul se îngroaşă. Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri.

Se unge o tavă cu margarina şi se aşază în straturi alternative de cartofi şi legume călite. Se repetă operaţia, în funcţie de tava din dotare sau vasul termorezistent şi se finalizează cu un strat de cartofi. Deasupra se toarnă o ceaşcă de suc de roşii, apoi restul de smântână. Se lasă la cuptor în jur de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Servim musacaua de post cu pătrunjel tocat mărunt deasupra.

Budincă de chia cu piersici

Dacă vrei să prepari și un desert rapid și sănătos, poți încerca budincă de chia cu piersici.

Ingrediente: 15 gr seminţe de chia, 150 ml lapte de cocos, 2 picături extract de vanilie, 1 praf de sare, 1 linguriţă miere, 3 bucăţi piersici din compot, nucă de cocos.
 
Cum se prepară budincă de chia

Amestecăm seminţele de chia cu laptele de cocos. Adăugăm praful de sare, extractul de vanilie şi mierea. Amestecăm energic, acoperim vasul şi punem budinca la frigider pentru minim 4 ore, potrivit retetedecasa.ro. Tăiem piersicile din compot în cubuleţe potrivite.

La baza unui pahar (220ml) adăugăm jumătate din cantitatea de piersici. Turnăm compoziţia de chia şi apoi restul de piersici. Decorăm cu nucă de cocos mărunţită. Se lasă la temperatura camerei cinci minute şi apoi se poate servi.

Vezi și: Top 3 rețete de post cu cartofi. Sunt cele mai gustoase și rapide

Top 3 rețete rapide de ruladă. Sunt ușor de făcut și foarte gustoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel