Musaca de post. Rețeta simplă și delicioasă pe care trebuie să o încerci
Autor: Giorgiana Croitoru pe 12 apr, 15:12 | Retete

foto: Pixabay

Dacă ții post în această perioadă, iată o rețetă de musaca perfectă pentru această perioadă.

Musaca de post este o rețetă foarte ușor de preparat, carnea din rețeta tradițională fiind înlocuită de ciuperci.

Ingrediente

 

- 7-8 cartofi mai mari

- 3-4 morcovi mari

- 2-3 cepe

- 400 grame ciuperci albe de cultură (Champignon)

- o linguriță de amidon

- sare

- ulei pentru prăjit

- două roșii

- o legătură de pătrunjel 

Mod de preparare

 

Se taie cartofii în rondele cu o grosime de jumătate de centimetru. Se pun la prăjit în ulei, după care se scot pe un șervet absorbant și se lasă la scurs.

Morcovii se tăie rondele, ceapă se tăie fideluță, iar ciupercile se taie în felii măricele. Toate se călesc la rândul lor, lăsându-le să scadă zeama destul. La sfârșit se pune sare după gust și o linguriță de amidon pentru a lega compoziția.

Se ia un vas termorezistent (de preferat un vas de lut, pentru că prinde un gust mai bun) și se pune un strat de cartofi, unul de umplutură și iarăși un strat de cartofi.

Deasupra se așează felii groase de roșii și pătrunjel tocat mărunt. Opțional, se poate stropi musacaua cu suc de roșii preparat în casă).

Preparatul se dă la cuptor pentru 10-15 minute, cât să se rumenească. Se servește caldă sau rece, potrivit ȘtiriDiaspora.ro

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri