Musta RUPE tăcerea. Câți români ajung în stare GRAVĂ, FĂRĂ să știe că au alte boli. Cifre ÎNGRIJORĂTOARE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Virgil Musta a dezvăluit cifrele. Câți români infectați cu COVID-19 ajung în stare gravă, fără să știe că suferă și de alte boli. 

Numărul de cazuri de COVID-19 a explodat în ultimele săptămâni în România și, conform Grupului de Comunicare Strategică, jumătate din totalul românilor infectați din martie până în prezent s-au vindecat. 

Virgil Musta a dezvăluit cifrele

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a vorbit despre importanța prevenției și a dezvăluit cifrele celor care ajung în stare gravă, fără să știe că suferă și de alte boli.  

„Noi (n.r. românii) nu avem cultura de a ne verifica sănătatea în mod periodic. Dacă s-ar întâmpla o dată pe an de exemplu, să efectuăm controale, s-ar descoperi din timp anumite afecțiuni. Statistica arată în felul următor: Din 100 de pacienți, la 20 COVID-19 se dezvoltă cu forme grave. Dintre cei 20, 5-6% decedează, iar 93-95% sunt oameni cu comorbidități", a declarat medicul Virgil Musta pentru b1.ro.

Numărul tinerilor care ajung la Terapie Intensivă, destul de scăzut

”Am avut tineri care au venit în spital fără simptomatologie, cu o stare bună de sănătate și, în 48 de ore, au început să apară simptome. Au rămas în internare, apoi au mai dezvoltat alt simptom. După aceea, am constatat că dezvoltă o boală severă. Norocul lor a fost faptul că s-au aflat în spital și s-au putut lua măsuri din timp. Dacă se întâmpla acasă, ajungeau ca alții, într-o situație gravă, când sunt declanșate anumite mecanisme și nu mai ai ce să faci", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel