Urmărește emisiunea live
Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită la Târgul de Sfântul Ilie
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează în perioada 17 - 19 iulie Târgul de Sfântul Ilie, deschis între orele 10.00 şi 18.00.

Meșteșugari și artiști aduc la târg: obiecte din lemn, ceramică, țesături, împletituri, jucării, podoabe, ouă încondeiate, icoane și multe, multe alte lucruri frumoase pe care le puteți tocmi, în miez de vară, la Muzeul de la Șosea.

Nu vor lipsi nici bunătățile precum prăjiturile de casă, cozonacii, mierea de albine ori ierburile de leac, și nici tradiționala țuică.

Vizitatorii sunt invitați, de asemenea, să răsfoiască, să citească și să-și îmbogățească biblioteca cu publicațiile Muzeului: cărți cu teme etnologice, cărți-obiect, albume ori revista Martor.

Prețul biletului de intrare la târg: adulți - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor - 2 lei, informează organizatorii.

Sfântul Ilie,  sărbătorit pe 20 iulie

Ilie a fost fiul lui Sovac, preot al Legii Vechi în Galaad. Pe vremea regelui Ahab, căsătorit cu prinţesa feniciană Isabela, începe o prigoană a credincioşilor din Vechea Lege şi o apropiere de credinţa în Baal. Pentru această faptă, proorocul Ilie l-a mustrat pe rege şi a prevestit trei ani şi jumătate de foamete pentru poporul evreu.

Regele încearcă să-l omoare, dar nu reuşeşte. După vremea de foamete, Ilie a revenit şi a dovedit poporului care este Dumnezeul cel adevărat. Slujitorii lui Baal au fost ucişi şi foametea a încetat. În timpul vieţii, Ilie a făcut minuni. După moarte, a fost ridicat la cer într-un car de foc. Va reveni pe pământ la Sfârşitul Veacului.

Dacă plouă şi tună de Sfântul Ilie, merele şi alunele vor fi viermănoase. Alunul este copacul şarpelui, după cum nucul adăposteşte Zânele.

De Sfântul Ilie femeile dau de pomană mere. Până atunci ele nu gustă nici un măr. Pentru apicultori este o zi importantă - încep să reteze stupii, să ia miere. (Ghidul sărbătorilor românești, de Irina Nicolau)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel