N-ai coș, nu intri în magazin. Prefectul Capitalei, Alin Stoica: Să nu se creeze aglomerare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Prefectul Capitalei caută soluții pentru reducerea aglomerației din magazine. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a făcut noi precizări în direct la Antena 3 cu privire la restricțiile pe timp de pandemie și reducerea aglomerărilor din magazine. 

”Dacă rata de infectare va crește peste 7,5 vom intra pe celalalt scenariu prevăzut de Hotărârea de Guvern. Măsurile vor fi aplicate pe toată durata săptămânii. Discutăm cu reatailerii pentru evitarea aglomerărilor. Ideea este să fie un anumit număr de clienți la un moment dat în magazin în așa fel încât să nu se formeze aglomerări”, a declarat Alin Stoica. 

Întrebat dacă în noaptea de Înviere bucureștenii vor putea sta mai mult la slujbă, prefectul Capitalei a răspuns. 

”Scrie în Hotărârea de Guvern că se va putea sta până la ora 02:00. Deci nu putem sta până la 04:00. Nu vom propune nimic în sensul acesta. Vom putea să ajutăm la respectarea regulilor privind distanțarea și purtarea măștii”, a mai declarat Alin Stoica. 

N-ai coș, nu intri în magazin

Prefectul Capitalei a propus astăzi o măsură pentru reducerea aglomerației din Capitală. Astfel că cine nu mai găseşte un coş de cumpărături disponibil la intrarea în magazin, nu mai are voie să intre.

”În momentul în care magazinul stabilește că numărul optim de clienți pentru a evita aglomerarea este x, atunci folosește x coșuri si le pune la intrare. În momentul în care vin clienții, iau coșurile. La un moment dat, coșurile se termină. În momentul în care se termină, nu mai au acces clienții în magazin, până în momentul în care încep să iasă. Când ies, se eliberează coșul și, pe măsura ce se eliberează coșuri, pot intra clienți. În felul acesta asiguri acel număr de clienți optim pe magazin, în așa încât să nu se creeze aglomerare”, a declarat prefectul Capitalei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel