NASA anunță primul zbor cu echipaj uman la bordul unei rachete SpaceX
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
SpaceX
SpaceX
Premieră la bordul unei rachete SpaceX. NASA a făcut anunțul. 

Doi astronauți americani se vor afla la bordul unei rachete SpaceX. Acesta este primul zbor american cu echipaj uman din 2011, relatează AFP, precizează Agerpres. 

Decolarea va avea loc pe data de 27 mai. Înalţi oficiali ai agenţiei spaţiale şi ai companiei Elon Musk s-au reunit de joi la Centrul spaţial Kennedy, în Florida, pentru a verifica dacă totul este pregătit şi sigur pentru misiune. Robert Behnken şi Douglas Hurley vor decola pe 27 mai la 16:33 (20:33 GMT) la bordul unei capsule Crew Dragon, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), căreia i se vor alătura a doua zi.

O nouă eră a explorărilor spaţiale

O nouă eră a explorărilor spaţiale este pe cale să înceapă, odată cu reluarea lansărilor de astronauţi americani, cu rachete de producţie americană, de pe pământ american, după o pauză de aproape 10 ani în care transportul în spaţiu al astronauţilor americani a fost asigurat de rachete şi capsule de concepţie rusă din clasa Soyuz, conform NASA.

Această misiune, denumită Demo-2, are drept obiectiv testarea cu echipaj uman a capsulei Crew Dragon, produsă de compania lui Elon Musk, SpaceX, la fel ca şi racheta portantă Falcon 9. Deocamdată durata acestei misiuni nu a fost stabilită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel