NASA, test EȘUAT cu cea mai puternică rachetă din lume. S-a oprit după 60 de secunde
Autor: Ioan-Radu Gava pe 17 ian, 08:57 | Internațional

nasa test esuat racheta puternica lumea Sursa Foto: Pixbay

NASA a efectuat un test în etapa centrală a sistemului de lansare spațială a celei mai puternice rachete din lume, dar cele patru motoare principale s-au oprit după un minut din cele 8 care erau prevăzute.

Procesul a fost un pas vital pentru Sistemul de Lansare Spațială. Acesta va juca un rol cheie în programul Artemis al agenției, de a readuce astronauții americani pe Lună înainte de 2024.

Nu a fost clar imediat de ce s-au oprit motoarele. Săptămâna trecută, oficialii NASA și oficialii de la Boeing, principalul contractor al Sistemului de Lansare Spațială, au spus că au nevoie ca testul de incendiu static să meargă cel puțin 250 de secunde pentru a colecta datele necesare. „Dacă am avea o oprire timpurie din orice motiv, obținem toate datele tehnice la aproximativ 250 de secunde”, a declarat John Shannon, vicepreședinte și manager de program SLS la Boeing.Aproximativ 1.400 de senzori au monitorizat nucleul pentru vibrații, temperatură, acustică și stres. Totuși, NASA a declarat într-un comunicat că software-ul „a acționat corespunzător” și a încheiat testul."În acest moment, testul a fost complet automatizat. În timpul declanșării, software-ul de la bord a acționat corespunzător și a inițiat o oprire sigură a motorului", se menționează în comunicat. Inițial, Sistemul de Lansare Spațială urma să debuteze în zbor în 2017, dar a fost afectat de întârzieri și deficiențe bugetare, informează FoxNews.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri