”Națiunea, odată distrusă, este definitiv DISPĂRUTĂ”. Poenaru: Deci, cu ce greșim dacă suntem naționaliști?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandra Cheroiu
WhatsApp
Partidul Forta Nationala
Partidul Forta Nationala
Mihai Poenaru, membru al Biroului Permanent Forţa Naţională, a declarat, la DC NEWS TV, că românii ar trebui să privească naționalismul cu alți ochi, în loc să-l ridiculizeze, și spune că ar trebui să avem ”o participare corectă” în cadrul multinaționalelor, astfel încât profitul să rămână și în România.

”Este normal să ne uităm la poporul și la românii noștri, este foarte important să colaborăm cu alte state. România are niște bogății care încă mai pot fi exploatate. Au apărut companii multinaționale. Oare cum participăm în aceste companii? Trebuie să impunem o participare corectă, sănătoasă. Adică profitul să nu se ducă tot afară. Profitul să rămână și în România după cum participăm în aceste afaceri. Credem noi că toate ramurile industriei au avut o bază, au avut lucrători foarte buni, au existat locațiile, firmele care produceau textile. Ele au fost distruse și, normal, omul ce să facă? Trebuie să plece undeva să-și câștige existența. În atenția noastră este să redeschidem aceste firme, unele dintre ele. Să studiem piața, să vedem ce se poate face cu forța de muncă de la noi. Acesta ar fi primul pas pe care partidul ar trebui să-l facă pentru a redresa economia țării, atât de necesară pentru bunăstarea oamenilor.

A fi naționalist... De multe ori, este luat în șagă acest sentiment. Ce înseamnă să-ți iubești țara? Să-ți iubești oamenii din țară, să lupți pentru binele lor, al tuturor. Este o rușine, oare, să fii naționalist? Dacă îmi amintesc bine, spunea Nicolae Bălcescu, care a fost fondatorul naționalismului românesc, că națiunea este mai importantă decât libertatea. Pierdută, libertatea o poți recăpăta, dar națiunea, odată distrusă, este definitiv dispărută. Deci, cu ce greșim dacă suntem naționaliști? Cu nimic“, a declarat Mihai Poenaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel