Urmărește emisiunea live
Navalnîi, pus în ȘAH MAT de Putin: A fost desființat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi
În timp ce se află în recuperare după otrăvirea cu noviciok, Aleksei Navalnîi este pus în șah de puterea de la Kremlin.

Curtea Supremă din Rusia a anunțat luni desființarea partidului politic condus de opozantul rus Aleksei Navalnîi.

În urmă cu un an, Ministerul Justiției din Rusia a refuzat înregistrarea partidului politic Rusia Viitorului, înființat de Aleksei Navalnîi, motivând că numele era deja folosit de o altă organizație politică, conform agenției de presă Tass.

„Curtea a satisfăcut cererea Ministerului Justiției de desființare a partidului Rusia Viitorului”, se menționează într-un comunicat emis de Curtea Supremă.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, este în prezent internat într-un spital din Germania după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Navalnîi a fost otrăvit în urmă cu o lună

Aleksei Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august în timp ce călătorea cu avionul din oraşul Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia. Ulterior, acesta a fost transportat la Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi.

În Germania s-a ajuns la concluzia că în cazul lui Aleksei Navalnîi a fost vorba despre o otrăvire cu Noviciok, o substanţă neurotoxică dezvoltată de fosta Uniune Sovietică în scopuri militare.

Moscova a respins acuzatiile

Puterea de la Moscova a respins acuzațiile, în ciuda concluziilor în acest sens ale unor laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia, potrivit Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel