Urmărește emisiunea live
Nazare, discuţii cu mediul privat despre înrolarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV)
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale pentru a discuta despre procesul de înrolare în Spaţiul Privat Virtual (SPV)

În data de 8 iunie 2021, la sediul Ministerului Finanţelor a avut loc o întâlnire în cadrul căreia Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, a discutat cu reprezentanţii mai multor asociaţii profesionale despre măsurile de simplificare şi digitalizare a procedurii administrativ-fiscale şi despre procesul de înrolare a contribuabililor în Spaţiul Privat Virtual (SPV).

Întâlnirea, organizată la iniţiativa Ministerului Finanţelor, a avut ca obiectiv crearea unui climat deschis de dialog între minister şi asociaţiile profesionale, în cadrul căruia să existe un schimb de idei referitoare la proiectul de act normativ care prevede înrolarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, asocierilor şi a altor entităţi fără personalitate juridică, precum şi a persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent, în formele prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008.

Ce a declarat ministrul Nazare



"Urmărim să preîntâmpinăm potenţialele probleme privind obligativitatea înscrierii în SPV şi să răspundem cu promptitudine provocărilor pe care le ridică acest proces, inclusiv prin identificarea unor mecanisme de simplificare a procedurilor de înrolare şi autentificare. Feedback-ul din partea mediului privat, adică a utilizatorilor sistemului, este important în vederea modernizării şi creşterii atractivităţii SPV, concomitent cu simplificarea modului de utilizare. Totodată, reiterez solicitarea înaintată către ANAF de a face toate demersurile care îi revin în identificarea soluţiilor pentru creşterea atractivităţii şi modernizării SPV. Scopul nostru este de a dezvolta un parteneriat comun în care fiecare entitate îşi respectă rolul şi competenţa reală, având ca obiectiv final, în contextul dat, modernizarea modului de interacţiune şi stimularea contribuabililor de a adera la platforma pusă la dispoziţie", a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Întâlnirile de lucru cu mediul privat referitoare la înrolarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) vor continua în scopul accelerării procesului de digitalizare a MF şi ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel