Nebunie cu dulceață de vișine și ciocolată neagră. REȚETA, pas cu pas
Autor: Rodica Mitu pe 09 iun, 16:08 | Retete

Rețete

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă de dulceață de vișine cu ciocolată neagră.

Ingrediente

 

1 kg vișine fără sâmburi

1 kg zahăr

100 gr ciocolată amăruie cu peste 75% cacao

zeama de la 1/2 lămâie

opțional, 1 linguriță lichior de vișine

Mod de preparare

 

Recomandat ar fi ca vișinele să fie amestecate cu zahărul seara și păstrate la rece, sau cu cel puțin 2 ore înainte de a fierbe dulceața. În acest mod, nu mai avem nevoie de apă pentru a fierbe siropul.

A doua zi, punem vasul cu vișinile la foc, adăugăm și zeama de lămâie și fierbem dulceața la foc mic, aproximativ 20-30 de minute. Nu uităm pe parcursul fierberii să înlăturăm spuma care se formează.

La finalul fierberii dulceței de vișine, adăugăm ciocolata răzuită și, opțional, puțin lichior de vișine.

Punem dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, le înfiletăm imediat capacele și le învelim pentru a se răci, notează a1.ro.

 

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri