NEDREPTATE pentru pensionari. Schimbare MAJORĂ decisă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
A fost modificată legea privind sistemul public de pensii, prin OUG.

Persoanele care nu au vârsta de pensionare sau nu au stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime pentru a completa stagiul de cotizare, fie cel minim de 15 ani, fie cel complet de 35 de ani. Se pot cumpăra până la 6 ani de cotizare la nivelul salariului minim brut pe economie. 

Ionel Dancă a anunțat că proiectul din domeniul pensiilor vine ”să repare o nedreptate pentru pensionarii care, din diverse motive, au stagiul de cotizare incomplet sau nu pot face dovada stagiului complet de cotizare”. 

”Şi, prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de Ministerul Muncii (...) practic se repară această inechitate şi persoanele îndreptăţite la o pensie, după îndeplinirea vârstei de pensionare, pot să-şi completeze stagiul de cotizare în limita maximă a 6 ani şi la nivelul salariului minim brut pe economie. Practic, o persoană care în momentul de faţă nu are stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar are vârsta de pensionare sau lipsesc câţiva ani de contribuţii din stagiul complet de cotizare de 35 de ani, după adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, pot încheia un contract de asigurări sociale pentru plata contribuţiilor pentru perioadele respective. Nivelul contribuţiilor sociale care vor fi plătite va fi la nivelul salariului minim brut pe economie”, a mai declarat Dancă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel