Negresă rapidă. Ai nevoie de 200 g de ciocolată, 4 ouă și o linguriță de praf de copt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei un desert rapid și simplu de făcut,  această rețetă de negresă este perfectă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 200 g fulgi de ciocolată/tableta de ciocolată
- 4 ouă
- 1 linguriţă praf de copt

Cum se prepară negresa rapidă

Topeşte fulgii de ciocolată sau ciocolată la microunde sau la bain marie. Bate ouăle timp de 6-7 minute pe viteză maximă a mixerului, până când ouăle cresc mult în volum, apoi adăugă şi praful de copt, potrivit retetepractice.ro. Adaugă ciocolata în centrul amestecului de ouă şi continuă să mixezi până la omogenizare (1-2 minute). Toarnă amestecul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă tava la cuptor pentru 30 de minute. Taie prăjitura numai după ce se răceşte.

Vezi și: Prăjitură cu rom și cafea pentru weekend. Rețeta fabuloasă

Prăjitura "10 minute". Se prepară extrem de ușor! Ideală pentru cafeaua de dimineață

BONUS: Prăjitura "Baba neagră". Desertul special cu votcă și pesmeți

Ingrediente

- 10 ouă

- 200 ml ulei de floarea soarelui

- 500 ml de lapte

- 1 lingură bicarbonat de sodiu

- 2 linguri de pesmeți

- 300 g de zahăr

- 250 ml de chefir

- 25 ml de votcă

- 30 g de unt

- 2 pahare de făină

Vezi și: Cea mai simplă prăjitură. Se amestecă toate ingredientele și se bagă la cuptor

Prăjitură rapidă cu prune. Cea mai simplă și ieftină rețetă

Cum se prepară

Într-un bol mai mare cerneți făina cu bicarbonatul de sodiu. Adăugați zahărul și uleiul, apoi amestecați. Treptat, adăugați chefirul, apoi laptele. Amestecați bine, până obțineți un aluat omogen. Într-un vas aparte bateți ouăle, potrivit bucatarul.eu. Amestecând încontinuu, turnați în bolul cu aluat ouăle bătute și votca. Obțineți un aluat lichid, asemănător cu cel pentru clătite. În același timp, aluatul este foarte aerat și spumos. De aceea, alegeți un bol de mărimea potrivită.

Ungeți un vas cu pereții groși (ceaun) cu unt și presărați cu pesmeți. Coaceți prăjitura la temperatura de 200°C timp 1 oră și 40 de minute. Micșorați temperatura până la 100°C și coaceți încă timp de 1.5 ore. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii.

Vez și: Prăjitura "Acoperiș de casă". Rețeta rapidă și senzațională

Gogoși rusești cu măr. Rețeta perfectă de toamnă. Gust senzațional!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel