Negrescu: USR-PLUS, oportunişti ai progresismului. Dăunează conceptului în sine
Autor: Ioan-Radu Gava pe 03 mai, 10:02 | Personalități politice
Exclusiv

Sursă foto: Facebook Dacian Cioloș

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a vorbit, în exclusivitate la Interviurile DC News, despre cât de progresiști sunt cei de la USR-PLUS, dar şi despre lipsa de curaj de care dau dovadă aceştia.

„Avem anumite partidulețe, USR și PLUS, care spun ei că sunt progresiști. Haideți să fim serioși, ei nu sunt avangardiști. De fapt, ei spun că vor progresul României, dar când e vorba să ia o decizie, nu iau nicio decizie, sunt foarte conservatori. Spun că doresc modernizarea României, dar când e vorba să facă ceva sunt foarte temători.

Ultimul exemplu e cu Planul Național de Redresare și Reziliență. Până acum ne spuneau că Europa e foarte bună, iar când au fost criticați de Comisia Europeană, iar Planul a fost dat înapoi, ne spun: Vai, Comisia Europeană, e complicat, sunt prea birocrați.

Ori, ăsta e progresismul USR-ului, e un oportunism al progresismului și acest lucru dăunează inclusiv conceptului în sine și înțeleg de ce, uneori, poate fi interpretat altfel“, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu.

Europarlamentarul a mai spus şi că social-democraţia poate avea similarităţi cu progresismul. 

 

VEZI ŞI Victor Negrescu: "Social demcraţia şi progresismul, compatibile". Mişcarea lui Biden, aplaudată

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri