Negrescu: Cipru și Croația au PNRR aprobat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a transmis un mesaj acid la adresa PNRR.

Cipru și Croația sunt ultimele state care au PNRR aprobat de Comisia Europeană, chiar dacă PNL și USR afirmă că vor fi aprobate în septembrie, transmite Victor Negrescu: „Dacă muncești, poți avea planul evaluat și acceptat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți”, potrivit Mediafax.

„Cipru și Croația sunt ultimele state care au planul aprobat de Comisia Europeană demonstrând faptul că și pe parcursul vrei, dacă muncești, poți avea planul evaluat și acceptat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți. Aprobarea celor două planuri demontează minciuna lansată de PNL-USR, conform căreia planul Ciprului și cel al Croației, la fel ca și al României, vor fi aprobate în septembrie. Asta dovedește că actualii guvernanți nu înțeleg nimic”, afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

România a cerut prelungirea analizei PNRR

El adaugă că România a cerut prelungirea perioadei de analiză pentru PNRR.

„Adevărul este că România a cerut prelungirea perioadei de analiză pentru PNRR deoarece actualul guvern nu a fost capabil să furnizeze răspunsuri adecvate la criticile Comisiei Europene. Mai grav este că Ministerul Finanțelor era o instituție cheie pentru finalizarea #PNRR și realizarea procedurilor financiare legate de plan. Schimbarea ministrului riscă să conducă la noi întârzieri privind implementarea PNRR. PS: Și al Sloveniei a fost aprobat deși pe tabelul USR scrie altceva.”, conchide Negrescu.

Vâlcu aminteşte un banc celebru cu Putin, după gafa lui Cioloş cu PNRR-ul Ungariei

"Cioloş ştia că PNRR-ul Ungariei va fi suspendat, dar s-a grăbit să anunţe. Ca ruşii care ştiau cu o zi înainte că cineva va muri a doua zi şi voiau să trimită condoleanţe", a punctat Val Vâlcu, care a adus aminte de un banc celebru apărut la scurt timp după moartea liderului polonez Lech Kaczynski.

Pe 10 aprilie 2010, o aeronavă de tip Tupolev Tu-154 din cadrul Regimentului 36 al Aviației Speciale poloneze s-a prăbușit în apropierea aeroportului de la Smolensk, Regiunea Smolensk, Rusia, în accident decedând toți cei 88 de pasageri și cei 8 membri ai echipajului. În aeronavă se aflau președintele Poloniei Lech Kaczyński, membri ai Guvernului și ai ramurii legislative, comandanți ai Forțelor Armate, precum și alți demnitari polonezi. Aceștia urmau să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyń.

Iată mai jos bancul: 

"Putin şi Medvedev discută:

- Ştii ce mă gandeam, Medvedev? Să renunţăm la fusurile orare din lume!

- Dar de ce, domnule Preşedinte?

- Păi, mă duc în China să particip la sărbătoarea de ziua naţională şi îmi spun că va fi peste 2 zile. Mă duc în Polonia să prezint condoleanţe şi îmi spun că avionul nici măcar nu a decolat!". 

Cioloş s-a grăbit să anunţe suspendarea PNRR-ului Ungariei, Comisia Europeană l-a contrazis 

”Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orban. (n.r. Viktor Orban, Ungaria). Bine. @RenewEurope (grupul condus de Dacian Cioloș în PE, n.r.)  a întrebat despre asta săptămâna trecută. De ce? Pentru că astăzi nu avem nicio garanție că bani vor merge către ungurii cinstiți-  și nu vor merge doar la prietenii lui Orban", a scris Dacian Cioloş pe Twitter. 

Dana Spinant, purtătorul de cuvânt al Comisiei, spune că ”Comisia Europeană încă analizează planul Ungariei, analiza nu este încă finalizată”, conform Digi24.

Ministrul de Justiție din Ungaria, Judit Varga, a reacționat pe Twitter la informațiile potrivit cărora Comisia Europeană ar fi suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei.

"Să fim clari: Bruxelles-ul nu a respins planul de redresare al Ungariei! Rămânem deschiși pentru un dialog constructiv cu Comisia Europeană", a transmis Varga pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel