Urmărește emisiunea live
Negrescu (PSD) ne scoate la plimbare - în muzeu și la teatru în pandemie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Victor Negrescu vine cu un proiect online în ajutorul tuturor celor pasionați și interesați de cultură, în această perioadă în care românii nu mai pot merge la teatru sau concerte și nu-și pot planifica vacanțe sau alte experiențe culturale.

La inițiativa europarlamentarului Victor Negrescu, PES activists România lansează această platformă care pune la dispoziția utilizatorilor de internet informații despre activități și evenimente culturale la care oricine poate avea acces online. Prin efortul echipei de voluntari PES activists, platforma va fi alimentată continuu cu astfel de resurse identificate în spațiul virtual.


CulturaDeAcasa.ro conține informații actualizate despre tururi virtuale ale unor orașe sau muzee, piese de teatru ce pot fi vizionate online, biblioteci virtuale, spectacole de operă și alte activități culturale disponibile în mediul online, facilitând accesul la aceste resurse culturale și de petrecere a timpului în contextul restricțiilor de circulație și a măsurilor de distanțare socială. Practic, platforma acționează ca un hub cultural, un spațiu ce reunește informații despre activități, soluții, evenimente și proiecte culturale, sprijinind astfel accesul publicului de acasă în condiții de siguranță pentru sănătatea personală și a celorlalți.


Spre exemplu, cei interesați pot efectua plimbări virtuale prin muzee românești sau internaționale, pot viziona spectacole de teatru sau operă, pot accesa arhive muzicale


„Este un proiect de suflet, un proiect pe care îl susțin cu tărie și îi îndemn pe toți cei care vor să contribuie la dezvoltarea lui să ne fie aproape și să contacteze echipa noastră de la PES activists România. Este important ca în această perioadă dificilă să continuăm să promovăm și să susținem cultura și să le oferim oamenilor acces cât mai mult și mai simplu la spectacole, muzee, expoziții și biblioteci online. Mulțumim tuturor instituțiilor culturale care pun la dispoziție aceste resurse foarte prețioase și vrem să ajutăm cât mai mulți oameni să le descopere și să se bucure de ele în aceste zile grele", afirmă europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia de Cultură a Parlamentului European și preşedinte-coordonator al PES activists România.


Acesta consideră că Uniunea Europeană, precum și autoritățile naționale trebuie să facă un efort în această perioadă pentru a sprijini nu doar publicul iubitor de artă, dar și creatorii, artiștii și pe toți cei implicați în domeniul cultural, profund afectați de criza coronavirus.
„Refugiul în tot ceea ce înseamnă act artistic și cultural ne ajută să trecem mai ușor peste perioada de distanțare socială și peste acest moment de criză. De aceea am vrut să ajutăm oamenii să ajungă la aceste resurse care există disparat în mediul virtual. Dar nu trebuie să uităm că artiștii, toți cei implicați în industriile creative sunt și ei afectați, iar autoritățile sunt datoare să le ofere suportul de care au nevoie", adaugă Victor Negrescu.


Platforma poate fi accesată aici: www.culturadeacasa.ro.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel