Nelu Tătaru: Numărul real de cazuri Covid-19 este de 5, 10 ori mai mare
Autor: Andrada Oana pe 13 oct, 17:35 | Coronavirus

Nelu Tătaru / Foto: gov.ro

Preşedintele PNL Vaslui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, susține că numărul real de cazuri Covid-19 este de 5, 10 ori mai mare decât vedem în raportările zilnice.

"În acest moment, sigur nu suntem la 16.000 de cazuri pe zi. Anul trecut, spuneam să înmulțim cel puțin cu 5 și până la 10 numărul de cazuri pe care le avem depistate.", a declarat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24. 

Și acum, Nelu Tătaru consideră că numărul real de cazuri Covid-19 este de 5, 10 ori mai mare decât numărul cazurilor raportate. "Acum trebuie să înmulțim de 5 și până la 10 ori.", a adăugat el. 

Nelu Tătaru a explicat că "discutăm și de cei care se testează acasă, cei care nu se testează, cei care nu se declară, cei care nu participă la anchete epidemiologice, cei care fac o formă ușoară sau asimptomatică."

"Cred că fiecare dintre noi ar trebui să înțeleagă că respectarea unor reguli înseamnă că numărul de cazuri va fi mai mic. Depinde doar de noi.", a mai spus Nelu Tătaru. 

Ulterior, fostul ministru al Sănătății a atras atenția asupra vaccinării: "Fiecare trebuie să conștientizeze că această pandemie există, că am negat-o până acum, că există în perioada de pre-boală un vaccin, că există forma ușoară pe care o putem face, că o vaccinare nu ne duce în Terapie Intensivă și nu ne omoară. Transmiterea, pentru cei vaccinați, este pe o perioadă mai scurtă, cu o contagiozitate mai mică. Da, vaccinarea nu te împiedică să te infectezi. Te poți infecta, dar poți avea o boală ușoară, medie - să nu ajungem în Terapie Intensivă. Și dacă nu ne gândim la noi, măcar să ne gândim la cei de lângă noi!"

Ce ne așteaptă în continuare? "Luna octombrie este o lună de creștere. În luna noiembrie începem să vedem o cădere de pe un platou. Dar până atunci, așteptați-vă ca în perioada următoare să avem un număr mare de cazuri, dar mai ales un număr mare de cazuri grave.", a conchis Nelu Tătaru. 

BILANȚ COVID, 13 octombrie 2021

Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne actualizează în fiecare zi la ora 13:00 datele cu privire la numărul infecțiilor, vindecărilor și deceselor de COVID-19 în România.

Până astăzi, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 402 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 40.461 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.10.2021 (10:00) – 13.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 390 de decese (190 bărbați și 200 femei), dintre care 8 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București. (Citește mai mult AICI.)

Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri