Netanyahu acuză Iranul după explozia unei nave israeliene
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Netanyahu acuză Iranul după explozia unei nave israeliene
Netanyahu acuză Iranul după explozia unei nave israeliene
Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul că a fost în spatele exploziei unei nave deținute de Israel.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, acuză Iranul de explozia unei nave în Golful Oman. Acesta a făcut acuzația într-un interviu difuzat luni la radiodifuzorul public israelian Kan, dar nu a oferit nicio dovadă pentru afirmația sa.

MV Helios Ray, o navă transportatoare de vehicule, a avut o explozie deasupra liniei de plutire despre care un oficial american a spus că a făcut găuri în ambele părți ale corpului navei. Aceasta a acostat duminică în Dubai, pentru reparații. Rămâne neclar ce a provocat explozia.

Și alți oficiali israelieni au acuzat Iranul

Ministrul apărării, Benny Gantz, a declarat sâmbătă că o evaluare inițială a constatat faptul că Iranul este responsabil pentru explozie, în timp ce ambasadorul israelian în SUA și Națiunile Unite par să dea vina tot pe Teheran. De asemenea, oficialii israelieni ai apărării au mers la Dubai pentru a investiga incidentul, a relatat ziarul Haaretz.

Când a fost întrebat dacă Israelul va riposta, Netanyahu, un critic al programului nuclear de la Teheran, a reiterat declarațiile anterioare despre hotărârea sa de a împiedica Iranul să dezvolte arme nucleare.

„Iranul este cel mai mare dușman al Israelului, sunt hotărât să-i opresc. Îi vom lovi peste tot”, a spus premierul israelian, potrivit AlJazeera.

VEZI ȘI: Iranul, suspectat că a atacat o navă comercială israeliană, în Golful Oman

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel