Nicolae Duduianu s-ar putea întoarce acasă. Cu ce încearcă tatăl lui Emi Pian să convingă instanța
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Nicolae Duduianu
Nicolae Duduianu
Nicolae Duduianu încearcă din răsputeri să se întoarcă acasă, la trei luni de la moartea fiului său, Emi Pian.

După ce Judecătoria Sectorului 4 a respins ca neîntemeiată cererea de liberare condiționată a lui Nicolae Duduianu, deținut în Penitenciarul Jilava, la mijlocul lunii septembrie, tatăl lui Emi Pian a contestat decizia.

Tot atunci, Nicolae Duduianu a fost obligat de instanță să plătească către stat suma de 500 de lei cheltuieli judiciare.

Pe 12 octombrie, magistrații de la Tribunalul București ar fi trebuit să se pronunțe cu privire la contestația formulată de deținut, dar ședința a fost amânată pentru ziua de vineri, 16 octombrie.

Ce a făcut Nicolae Duduianu în pușcărie 

Potrivit informațiilor DC News, Nicolae Duduianu a participat la programe de reintegrare socială, a muncit și a desfășurat activitățile educative și culturale. Totuși, solicitarea nu a venit din partea lui în ceea ce privește participarea la demersurile recuperative.

A finalizat însă programe precum: educație juridică, două programe de dezvoltare și menținere a relațiilor cu mediul suport, programul de pregătire pentru liberare, unde este reînscris și a absolvit clasele I-IV.

De cealaltă parte, a abandonat trei dezbateri și un concurs tematic.

Nicolae Duduianu a susținut că nu are niciun raport, nu are probleme, a făcut școală, a muncit, are copii și nepoți.

De ce a respins instanța cererea, în septembrie 

Instanța care a respins cererea în luna septembrie a consemnat că Nicolae Duduianu a fost sancționat o dată pentru nerespectarea Regulamentului de ordine interioară și recompensat de 14 ori.

Totodată, a văzut evoluția lui Duduianu din punct de vedere educațional, comportamental și relaționat ca fiind una sporadică față de activitățile de reintegrare socială și nu una progresivă.

Executarea pedepsei de către Nicolae Duduianu a început în luna mai a anului 2013 și ar trebui să se finalizeze în luna mai a anului 2022.  Așadar, la data efectuării cererii, se consemna faptul că inculpatul a executat fracția din pedeapsă necesară pentru a putea fi analizată liberarea sa condiționată.

Pe 16 octombrie, Tribunalul București decide dacă contestația lui Nicolae Duduianu va fi admisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel