Nicolae Voiculeţ, premieră în Italia. ”Singurătatea, o afecțiune cronică”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Nicolae Voiculeţ a susţinut două concerte în oraşul italian Firenze la finele săptămânii trecute, vineri, 15 noiembrie, respectiv sâmbătă, 16 noiembrie 2019. 

Primul recital a avut loc la Palazzo Vecchio în celebra sală "Salone dei Cinquecento", cunoscută pentru picturile lui Leonardo da Vinci și operele lui Michelangelo, iar al doilea la faimosul Teatru Odeon, unde pentru prima dată a răsunat sunetul mistic al naiului.

Marele artist Nicolae Voiculeț a deschis cu muzica lui, un important simpozion internațional, pe o temă actuală a zilelor noastre, singurătatea: "NEMICA SOLITUDINE - II giornata nazionale contro la solitudine".

Programul muzical pe care Nicolae Voiculeț l-a prezentat în aceste concerte, a fost o premieră, conținând un repertoriu format din teme ale muzicii sacre, dar și melodii stilizate din folclorul românesc, acompaniat de harpă și voce.

"Singurătatea este o stare emoțională de izolare a oamenilor care simt lipsa relaționării cu ceilalți, sau nu simt iubire. Singurătarea este o afecţiune cronică care afectează milioane de oameni de toate vârstele şi mediile. M-am bucurat să pot dărui muzica mea publicului italian, dar și celor care se simt singuri și lipsiți de iubire, în speranța că am putut să le aduc puțină încredere și speranță! Eu cred că niciodată nu suntem singuri, pentru că prin credință Dumnezeu este cu noi!", a declarat Nicolae Voiculeț. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel