Noi proteste la Berlin împotriva măsurilor anti-COVID - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Scepticii COVID-19 se adună duminică, 25 octombrie la Berlin, pentru a protesta împotriva noilor restricții care au fost puse în aplicare pentru a stopa răspândirea virusului.

Noile măsuri au intrat în vigoare în capitala Germaniei săptămâna trecută forțând aproape toate întreprinderile să închidă între orele 23:00 (21:00 GMT) și 06:00 (04:00 GMT), în timp ce doar cinci persoane sau membri ai unui maxim de două gospodării diferite se pot întâlni în aer liber în aceleași ore. Restricțiile, care urmează să dureze cel puțin până la 31 octombrie, au fost puse în aplicare după ce Berlinul a fost declarat zonă de risc.

Mișcarea Querdenken, care a anunțat protestul pe rețelele de socializare, a luat avânt în ultimele săptămâni în Germania și se află în fruntea unui val de grupuri sceptice COVID.

În Germania numărul înfectărilor creşte. Dar focarele actuale le întâlnim mai ales în ţările vecine Cehia, Belgia şi Olanda. Mai peste tot în Europa, virusul se răspândeşte rapid.

Cancelara Merkel a avertizat asupra gravităţii situaţiei apelând la oameni să limiteze, pe cât se poate, contactele sociale şi să renunţe la deplasările care nu sunt strict necesare. Ulterior s-a infectat cu coronavirus şi ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn. Sâmbătă, 24 octombrie, Institutul Robert Koch (RKI) anunţa că numărul infecţiilor noi a ajuns în Germania la 14.714. Situaţia din statele vecine este şi mai îngrijorătoare.

Azi, Institutul Robert Koch a fost atacat cu sticle incendiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel