"Noi restrângeri de drepturi", în starea de alertă. Piperea: Asta e știrea deceniului!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Avocat Gheorghe Piperea FOTO: Agerpres
Avocat Gheorghe Piperea FOTO: Agerpres
Gheorghe Piperea a criticat OUG nr.68/2020, emisă azi-noapte, dar și hotărârea lui Ludovic Orban de a declara stare de alertă. Avocatul a lansat acuzații grave.

"Noi restrângeri de drepturi"


"OUG nr. 68/2020, emisă azi-noapte, şi mai ales hotărârea lui Orban de declarare a stării de alertă, conţin noi restrângeri de drepturi. Extrem de multe! De la întruniri publice, la zboruri şi călătorii feroviare sau rutiere, până la termoscanare şi purtarea măştii pe figură, care nu erau aplicabile până ieri, în stare de urgenţă. Total contra Constituţiei şi a deciziilor recente ale CCR, care interzic restrângerea drepturilor şi libertăţilor altfel decât prin lege, ca act juridic al Parlamentului*, dar cine mai ţine cont acum de aceste amănunte?

Importantă este confirmarea naraţiunii oficiale: că am fost şi suntem în pericol, iar suspendarea/neutralizarea unor drepturi este pentru "binele" nostru. Btw, a văzut cineva un termen pentru noua stare de urgenţă, rebotezată stare de alertă şi asezonată cu noi restricţii şi limitări de drepturi, mai severe decât cele cu care ne "obişnuiserăm"? Că restrângerile de drepturi nu pot fi decât temporare.

*legea privind starea de alertă, votată pe repede-inainte de Parlament, nu a intrat încă în vigoare; când va intra în vigoare, va crea nişte paralelisme de reglementare cu OUG nr. 68/2020 de toată frumusetra; dar, again, cine îşi mai bate capul acum cu calitatea şi coerentă procesului legislativ? Important este să fim docili, că altfel ne dă na-na preşedinte, cu o nouă stare de urgenţă", a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

"Dacă este așa, e știrea deceniului"

"Notă: Verific acum dacă restricţiile enunţate în textul postării sunt impuse prin hotărârea de declarare a stării de alertă, şi nu prin lege sau oug; dacă va fi aşa, voi face personal acţiune în contencios administrativ, precum şi cerere de suspendare a acestei hotărâri, întrucât îmi încalca drepturi şi libertăţi, inclusiv dreptul la sănătate.

P.S: Un cititor al acestei pagini, spune că un fost ministru al sănătăţii ar fi declarat ieri că nu a existat niciun ordin de ministru al Sănătăţii care să fi declarat epidemie în România. Dacă este aşa, e ştirea deceniului, întrucât toate măsurile şi restricţiile şi distrugerile economice sau psihologice impuse de autorităţi sunt lipsite de temei oficial, ştiinţific", a mai scris Piperea, revenind asupra subiectului printr-un comentariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel