NOI sărbători intră, din 2021, în calendarul bisericesc
Autor: Rodica Mitu pe 21 iul, 19:26 | Info utile

Noi sărbători intră, de anul viitor, în calendarul bisericesc.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a fost aprobată înscrierea în Calendarul bisericesc pentru anul 2021, în secțiunea „Zile și date importante”, a Duminicii Mironosițelor (a treia Duminică după Paști) ca Duminica Femeilor creștine și Duminica Familiei Creștine în apropierea zilei de 15 mai.

De asemenea, a fost apreciată declararea de către Parlamentul României a zilei de 16 august ca Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor.

Totodată, a fost aprobată înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române a Sfintei Xenia din Petersburg (24 ianuarie).

Au fost aprobate mai multe texte liturgice, în cadrul ședinței Sfântului Sinod, între care Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic ascultătoarea”; Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului „Potirul nesecat”; Acatistul Maicii Domnului „Potolește întristările noastre”; Acatistul Maicii Domnului – îndrumătoarea și ocrotitoarea copiilor; Acatistul și Paraclisul Sf. Cuv. Paisie Aghioritul (12 iulie); Acatistul Sfinților Ierarhi Atanasie și Chiril, arhiepiscopii Alexandriei (18 ianuarie), precum și includerea acestor texte în cărțile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române.

 

Te-ar putea interesa și ....
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri