Noi tulpini coronavirus. Cât de eficient e vaccinul în aceste cazuri. Alexandru Rafila: Ce se va schimba / VIDEO
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alexandru Rafila, în platoul DC News TV
Alexandru Rafila, în platoul DC News TV
Medicul Alexandru Rafila a vorbit, joi, despre vaccinul împotriva COVID-19.

Răzvan Dumitrescu l-a avut, joi, drept invitat pe Alexandru Rafila în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă” de la DC News TV. 

„Cât de eficient se poate dovedi un vaccin, aflat încă în studii clinice, aprobat în regim de urgență, împotriva noilor tulpini care tot apar? De unde știm că e eficient?”, l-a întrebat Răzvan Dumitrescu pe Alexandru Rafila, spre finalul emisiunii de joi. 

„Vaccinul nu se va schimba din punctul de vedere al tehnologiei de producție. Ce se va schimba la vaccin o să fie o mică secvenție din ARN-ul mesager, care să fie updatată noii tulpini. Nu trebuie reluat studiul clinic de la capăt. Pot să fac un studiu limitat, dar nu iau lucrurile de la capăt. Practic, este același vaccin, cu o foarte mică modificare”, a explicat Alexandru Rafila.

Întrebat, ulterior, dacă poate garanta cineva că prin vaccinarea pe scară largă se stinge pandemia și restricțiile vor fi anulate, Alexandru Rafila a răspunsul în felul următor: „Se poate garanta, dacă se face vaccinarea pe scară largă.”

VEZI ȘI: Răzvan Dumitrescu, după ce a învins COVID-19: ”Fac o dezvăluire!” Ce conțin listele medicilor de familie. Rafila a venit cu o explicație

"Ce se întâmplă?", la DCNews, cu Răzvan Dumitrescu. Invitatul zilei: ALEXANDRU RAFILA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel