Noi VIOLENȚE în Nagorno-Karabakh: „Au început bombardamentele“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Deși reprezentanții Armeniei și Azerbaidjanului s-au întâlnit cu Mike Pompeo, violențele continuă în Nagorno-Karabakh.

Au izbucnit noi ciocniri între forțele azere și etnicii armeni din Nagorno-Karabakh, la o zi după discuțiile din Washington. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a precizat că au avut loc lupte în regiunea Nagorno-Karabakh, o parte a Azerbaidjanului care este populată și controlată de etnici armeni. Bombardamentele au forțat locuitorii din Stepanakert, capitala regiunii Nagorno-Karabakh, să intre în adăposturi, în timp ce echipele de urgență au stins incendiile izbucnite.

Ce spun cei din Nagorno-Karabakh

Pe lângă Stepanakert, autoritățile din Nagorno-Karabakh au declarat că și alte orașe din regiune au fost, de asemenea, vizate de focul de artilerie azer. „Sirenele s-au oprit în jurul orei 21:00, dar ulterior au început alte bombardamente”, a spus un jurnalist care a trăit noi evenimente îngrijorătoare vineri seara.

Vineri, secretarul de stat american Mike Pompeo s-a întâlnit separat cu miniștrii de externe ai Azerbaidjanului și Armeniei, într-o nouă încercare de a pune capăt vărsării de sânge din Nagorno-Karabakh, despre care președintele rus Vladimir Putin a spus că a ucis aproximativ 5000 de oameni.

Prim-ministrul armean, Nikol Pashinyan, a declarat că nu a văzut nicio rezolvare diplomatică a conflictului iar Ilham Heidar oglu Aliyev, președintele Azerbaidjanului, a descris perspectivele unei soluționări de pace drept „foarte îndepărtate”., potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel