Nord-coreenii au putut viziona un meci de fotbal feminin de la JO 2020, la câteva zile după finalul evenimentului
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Nord-coreenii au difuzat un meci de fotbal feminin de la Jocurile Olimpice la două zile după ce evenimentul s-a încheiat.

Televiziunea de stat nord-coreeană tocmai a difuzat primul material cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, la două zile după ceremonia oficială de încheiere. Conform BBC, Televiziunea Centrală Coreeană a difuzat 70 de minute dintr-un meci de fotbal feminin dintre Marea Britanie și Chile în această săptămână. Partida avuse loc cu săptămâni înainte, în data de 21 iulie.

Coreea de Nord mai transmisese și în trecut Jocurile Olimpice după câteva zile de la ceremonia de start a competiției. Potrivit ziarelor locale, meciul a fost difuzat fără comentariu și cu o rezoluție foarte scăzută, astfel că nu se știe cum s-au obținut imaginile.

S-au făcut eforturi pentru ca nord-coreenii să poată urmări evenimentele sportive

În ultimii ani, Uniunea de Difuziune Asia-Pacific a oferit autorităților de la Pyongyang imagini de la Jocurile Olimpice printr-un parteneriat cu televiziunea sud-coreeană SBS. Nu se știe cum au fost obținute imaginile de anul acesta. Anul acesta a fost prima dată când Coreea de Nord nu a participat la Jocurile Olimpice de Vară din 1988 încoace, pe motiv de Covid-19. În timp ce țara comunistă spune că nu a înregistrat cazuri de boală, experții sunt de părere că este imposibil.

Ministrul Eduard Novak se pregătește în Bulgaria pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, în absenţa unui velodrom în România, se antrenează în Bulgaria, la Plovdiv, pentru a putea participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a declarat şeful delegaţiei sportivilor români, Ciprian Anton, conform Agerpres.

Novak, nevoit să intre în 'bula sanitară'

Alături de un alt ciclist paralimpic, Eduard Moescu, Novak este nevoit să intre în 'bula sanitară', impusă de organizatorii niponi, cu 14 zile înaintea Jocurilor Paralimpice, în ţara vecină, acolo având posibilitatea să se antreneze atât pentru proba de velodrom, cât şi pentru şosea.

'La Izvorani suntem cei care reprezintă atletismul şi tir cu arcul, judo se află în momentul de faţă în izolare la Cluj-Napoca şi ciclismul în Bulgaria, la Plovdiv. Respectăm regulile impuse de organizatorii Jocurilor Paralimpice de la Tokyo şi avem această perioadă de 14 zile de stat în bula sanitară. Echipa de ciclism se va afla în zona de bulă în Bulgaria, pentru că doar acolo au velodrom şi au şi şosea pentru exersarea tehnicilor lor înainte de a pleca spre Tokyo. Ulterior va trebui să facem un test PCR înainte cu 96 de ore, apoi un alt test cu 72 de ore, înainte de a ajunge în Japonia. Avem cel puţin patru aplicaţii pe care trebuie să le instalăm în telefon şi trebuie să raportăm în fiecare zi starea noastră de sănătate. Cred că avem de respectat aceleaşi reguli ca şi sportivii olimpici, se merge pe aceeaşi linie', a declarat şeful misiunii române, Ciprian Anton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel