Nou aeroport aproape de Bucureşti. Ionel Petre: Se poate dezvolta un oraş lângă el!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ionel Petre, președinte ALDE Dâmbovița si candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Județean, a vorbit despre proiectele cu care a venit în faţa alegătorilor. 

"Am mers pe patru axe în ceea ce priveşte proiectul meu la nivelul judeţului Dâmboviţa. Principala axă a fost cea de mediu. Am vorbit despre colectarea selectivă a gunoiului, având în vedere că avem finanţare deschisă 100% la nivel european. Consiliul Judeţean poate să asigure fiecărui locuitor posibilitatea – sacii, pubelele – pentru a colecta separat deşeurile. Practic, nu se mai plăteşte gunoiul, iar cine nu vrea să intre în acest program va trebui să plătească mai mult pentru că cel care face colectarea selectivă trebuie plătit. (...) Al doilea proiect pe partea de mediu ţine de montarea pe instituţiile publice de panouri fotovoltaice. Toate instituţiile stadiului trebuie să facă aşa ceva, iar costul să şi-l asigure din energia verde", a declarat Ionel Petre.

Aeroport la Târgovişte

"Proiectul meu de suflet este cel de promovare a valorilor pe care le are Dâmboviţa. Avem foarte multe valori, avem o zonă montană aproape virgină, la Padina, care se poate dezvolta cu tot ceea ce înseamnă confort pentru turism, dar şi o zonă de protecţie. E o zonă nepusă în valoare. (...)    

În ceea ce priveşte proiectul privind aeroportul. Este o propunere a mea ca şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. Marile capitale ale lumii au în apropiere un aeroport de degrevare. Văd în următoarea perioadă un aeroport în jurul Bucureştiului; că o să fie la Giurgiu, la Călăraşi, Ialomiţa sau în altă parte, dar de ce să nu fie la Târgovişte? Lângă un astfel de aeroport s-ar putea dezvolta un oraş întreg şi atunci deja putem să gândim că Târgoviştea poate juca rolul de metropolă", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Ionel Petre.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel